Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Profesionál
Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte recept Romana Pauluse na pečenou kachnu s mrkví a knedlíkem s krupicí.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
9 513 kJ / 2 274 kcal
Bílkoviny
115,20 g
Tuky
170,40 g
Vláknina
7,30 g
Sůl
4,80 g
Sacharidy
63,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kachnu dobře osolíme (sůl můžeme do masa i vmasírovat) a posypeme kmínem. Cibuli nakrájíme na čtvrtiny a kachnu jimi naplníme. Podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny. Kachnu v průběhu pečení poléváme výpekem. Po 1,5 hodině sundáme alobal, dopečeme a poté naporcujeme.
02.Mléko nalijeme do hrnce, ohřejeme a osolíme. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme šalotku nakrájenou najemno, necháme zpěnit a přidáme k ohřátému mléko. Jakmile se začne mléko vařit, vmícháme metličkou krupici. Vzniklou kaši necháme vychladnout a poté přidáme vejce, přisypeme nasekanou listovou petržel a nakonec housku nakrájenou na kostičky. Těsto necháme chvilku odpočinout.
03.Na fólii naneseme těsto a zabalíme do tvaru šišky. Dobře utáhneme, pokud se pod fólií objeví vzduchové bubliny, propíchneme fólii nožem, aby vzduch unikl ven. Takto připravený knedlík zabalíme ještě do alobalu a vaříme ve vodě nebo v páře 20 – 25 minut. V průběhu vaření knedlíky otočíme. Po uvaření je vybalíme z alobalu a fólie a krájíme šikmo na plátky.
04.Mrkev omyjeme, odkrojíme konce, rozpůlíme a přeřízneme ještě podélně. Vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a přilijeme také trochu vody. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě při 180 °C 30 – 45 minut doměkka.
05.Pečenou kachnu servírujeme s připravenou mrkví a houskovým knedlíkem. Můžeme podávat také s bramborovými noky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT