Pečená kachna s mrkví
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte recept Romana Pauluse na pečenou kachnu s mrkví a knedlíkem s krupicí.

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pečená kachna

  • 1 × kachna bez drobů Čerstvá porce
  • sůl s jódem Castello
  • kmín celý Mikado
  • 1 × cibule
  • voda na podlití

Houskové knedlíky s krupicí

  • 350 ml čerstvého mléka Pilos (3,5 % tuku)
  • 50 g másla Pilos
  • 50 g šalotky
  • 50 g pšeničné krupice Castello
  • listová petržel
  • 5 × vajec „M“
  • 250 g chlebíčkové veky krájené Castello

Pečená mrkev

  • 8 × mrkví
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna

Orientační nutriční hodnoty

Energie

9 513 kJ / 2 274 kcal

Bílkoviny

115,20 g

Tuky

170,40 g

Vláknina

7,30 g

Sůl

4,80 g

Sacharidy

63,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pečená kachna

01.Kachnu dobře osolíme (sůl můžeme do masa i vmasírovat) a posypeme kmínem. Cibuli nakrájíme na čtvrtiny a kachnu jimi naplníme. Podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny. Kachnu v průběhu pečení poléváme výpekem. Po 1,5 hodině sundáme alobal, dopečeme a poté naporcujeme.

Houskové knedlíky s krupicí

02.Mléko nalijeme do hrnce, ohřejeme a osolíme. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme šalotku nakrájenou najemno, necháme zpěnit a přidáme k ohřátému mléko. Jakmile se začne mléko vařit, vmícháme metličkou krupici. Vzniklou kaši necháme vychladnout a poté přidáme vejce, přisypeme nasekanou listovou petržel a nakonec housku nakrájenou na kostičky. Těsto necháme chvilku odpočinout.

03.Na fólii naneseme těsto a zabalíme do tvaru šišky. Dobře utáhneme, pokud se pod fólií objeví vzduchové bubliny, propíchneme fólii nožem, aby vzduch unikl ven. Takto připravený knedlík zabalíme ještě do alobalu a vaříme ve vodě nebo v páře 20 – 25 minut. V průběhu vaření knedlíky otočíme. Po uvaření je vybalíme z alobalu a fólie a krájíme šikmo na plátky.

Pečená mrkev

04.Mrkev omyjeme, odkrojíme konce, rozpůlíme a přeřízneme ještě podélně. Vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a přilijeme také trochu vody. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě při 180 °C 30 – 45 minut doměkka.

Servírování

05.Pečenou kachnu servírujeme s připravenou mrkví a houskovým knedlíkem. Můžeme podávat také s bramborovými noky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo