Pečená kachna s fazolovým ragú
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 40 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Fazole mohou být skvělou přílohou třeba i k pečené kachně. Vyzkoušejte recept Romana Pauluse z Kuchyně Lidlu.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × kachna Čerstvá porce
  • 1 × jablko
  • 2 × cibule
  • špetka sušené majoránky Mikado
  • sůl
  • 2 × lžíce kmínu Mikado
  • 500 ml vody
  • 1 × stroužek česneku
  • rostlinný olej Promienna
  • 100 g slaniny na kostičky Dulano
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 2 × lžíce rajčatového protlaku Mikado
  • 1 × větvička čerstvého rozmarýnu
  • 200 g suchých fazolí (namočených přes noc)
  • 1 l kachního nebo silného drůbežího vývaru
  • listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

6 496 kJ / 1 554 kcal

Bílkoviny

115,00 g

Tuky

113,50 g

Vláknina

17,30 g

Sůl

5,90 g

Sacharidy

49,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pečená kachna

01.Omyté neloupané jablko zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Jednu očištěnou cibuli nakrájíme na měsíčky a smícháme v míse s jablky. Směs ochutíme špetkou majoránky, solí a 1 lžící kmínu a důkladně promícháme.

02.Kachnu omyjeme, odřízneme křídla, naplníme a ze všech stran ji důkladně ochutíme solí a kmínem. Kachnu vložíme i s odříznutými křídly na hlubší plech vyložený alobalem, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dusíme v troubě předehřáté na 160 °C asi 1 hodinu doměkka, poté alobal opatrně odstraníme a pečeme dokřupava další hodinu. Přeléváme výpekem.

03.Po upečení necháme kachnu vychladnout, poté vykostíme tak, aby vznikly pěkné kusy masa z prsou a stehen. Nejprve odřízneme maso na prsou, poté stehna. Zbylé maso z kostry obereme, nakrájíme a odložíme stranou na přípravu fazolového ragú. (Obrané kosti můžeme použít na přípravu omáček nebo vývaru.)

Fazolové ragú

04.Zbylou cibuli, česnek a kořenovou zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, kořenovou zeleninu na kostky. V kastrolu rozpálíme olej a orestujeme slaninu. Postupně přidáváme cibuli, česnek a kořenovou zeleninu. Do orestovaného základu přidáme protlak a rozmarýn. Po chvíli restování přimícháme scezené fazole, podlijeme vývarem a dusíme 30 až 35 minut doměkka. Průběžně mícháme a podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec přidáme asi 2 lžíce najemno nasekané petrželky a nakrájené kachní maso. Promícháme a krátce povaříme.

Servírování

05.Nejdříve servírujeme fazolové ragú, na které poklademe pečené kachní maso a ozdobíme čerstvou listovou petrželí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo