Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 40 min.
Obtížnost
Pokročilý
Fazole mohou být skvělou přílohou třeba i k pečené kachně. Vyzkoušejte recept Romana Pauluse z Kuchyně Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
6 496 kJ / 1 554 kcal
Bílkoviny
115,00 g
Tuky
113,50 g
Vláknina
17,30 g
Sůl
5,90 g
Sacharidy
49,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omyté neloupané jablko zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Jednu očištěnou cibuli nakrájíme na měsíčky a smícháme v míse s jablky. Směs ochutíme špetkou majoránky, solí a 1 lžící kmínu a důkladně promícháme.
02.Kachnu omyjeme, odřízneme křídla, naplníme a ze všech stran ji důkladně ochutíme solí a kmínem. Kachnu vložíme i s odříznutými křídly na hlubší plech vyložený alobalem, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dusíme v troubě předehřáté na 160 °C asi 1 hodinu doměkka, poté alobal opatrně odstraníme a pečeme dokřupava další hodinu. Přeléváme výpekem.
03.Po upečení necháme kachnu vychladnout, poté vykostíme tak, aby vznikly pěkné kusy masa z prsou a stehen. Nejprve odřízneme maso na prsou, poté stehna. Zbylé maso z kostry obereme, nakrájíme a odložíme stranou na přípravu fazolového ragú. (Obrané kosti můžeme použít na přípravu omáček nebo vývaru.)
04.Zbylou cibuli, česnek a kořenovou zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, kořenovou zeleninu na kostky. V kastrolu rozpálíme olej a orestujeme slaninu. Postupně přidáváme cibuli, česnek a kořenovou zeleninu. Do orestovaného základu přidáme protlak a rozmarýn. Po chvíli restování přimícháme scezené fazole, podlijeme vývarem a dusíme 30 až 35 minut doměkka. Průběžně mícháme a podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec přidáme asi 2 lžíce najemno nasekané petrželky a nakrájené kachní maso. Promícháme a krátce povaříme.
05.Nejdříve servírujeme fazolové ragú, na které poklademe pečené kachní maso a ozdobíme čerstvou listovou petrželí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT