Panenka pečená ve slanině s houbovým rizotem

play Přehrát video recept
Panenka pečená ve slanině s houbovým rizotem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

K tomu, abyste uvařili výborný oběd nebo večeři, nepotřebujete hromadu času! Své o tom ví i šéfkuchař Roman Paulus a nachystal proto recept na výbornou vepřovou panenku s originálním houbovým rizotem v italském stylu. Naučíte se, jak správně panenku připravit a jak ji jednoduše obalit ve slanině pomocí pečicího papíru. Kromě toho i zjistíte, jak uvařit vynikající krémové rizoto z rýže Arborio, žampionů, hlívy ústřičné a dalších hub, které máte rádi.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Panenka

  • 600 g vepřové panenky Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × lžíce sekaného čerstvého tymiánu
  • 2 × lžíce sekaného čerstvého rozmarýnu
  • 200 g plátkové slaniny Dulano Selection

Rizoto

  • 2 × lžíce bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 1 × cibule
  • 100 g žampionů
  • 100 g hlívy
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 200 g rýže Arborio Italiamo
  • 50 g bílého suchého vína Soave
  • 600 ml kuřecího vývaru
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Italiamo
  • 2 × lžíce sekané listové petržele + na ozdobu
  • 20 × polosušených cherry rajčat

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 503 kJ / 837 kcal

Bílkoviny

61,80 g

Tuky

40,90 g

Vláknina

4,40 g

Sůl

3,32 g

Sacharidy

52,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Panenka:

01.Panenku osolíme, opepříme, zahneme aby vytvořila rovnoměrný válec a obalíme v nasekaných bylinkách. Na pečicí papír si rozložíme plátky slaniny a zabalíme do nich ochucené maso. Papírem si pomáháme a postupně ho odstraníme. Přendáme do zapékací mísy, do masa umístíme vpichový teploměr a vložíme do trouby rozpálené na 160 °C. Pečeme tak dlouho, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 45 °C. Před servírováním vytáhneme teploměr, necháme krátce odležet a servírujeme nakrájené na plátky.

Rizoto:

02.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem dosklovata orestujeme najemno nakrájenou cibuli a následně přidáme nakrájené žampiony a hlívu, sůl, pepř a podle chuti i trochu chilli. Krátce orestujeme, přidáme rýži, znovu krátce orestujeme a podlijeme vínem. Jakmile se víno vyvaří, po částech podléváme vývarem. Rýže by měla být po celou dobu vaření lehce přelitá. Za občasného míchání a mírného varu vaříme asi 20 minut al dente. Rizoto zjemníme máslem, vmícháme nastrouhaný parmezán a dochutíme nasekanou listovou petrželí.

Servírování:

03.Podáváme v hlubokém talíři, kam umístíme bohatou porci rizota, několik plátků vepřové panenky a ozdobíme polosušenými rajčaty, lístky petržele a několika kapkami olivového oleje.

Jak připravit domácí sušená nebo polosušená rajčata se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo