Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
K tomu, abyste uvařili výborný oběd nebo večeři, nepotřebujete hromadu času! Své o tom ví i šéfkuchař Roman Paulus a nachystal proto recept na výbornou vepřovou panenku s originálním houbovým rizotem v italském stylu. Naučíte se, jak správně panenku připravit a jak ji jednoduše obalit ve slanině pomocí pečicího papíru. Kromě toho i zjistíte, jak uvařit vynikající krémové rizoto z rýže Arborio, žampionů, hlívy ústřičné a dalších hub, které máte rádi.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 503 kJ / 837 kcal
Bílkoviny
61,80 g
Tuky
40,90 g
Vláknina
4,40 g
Sůl
3,32 g
Sacharidy
52,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Panenku osolíme, opepříme, zahneme aby vytvořila rovnoměrný válec a obalíme v nasekaných bylinkách. Na pečicí papír si rozložíme plátky slaniny a zabalíme do nich ochucené maso. Papírem si pomáháme a postupně ho odstraníme. Přendáme do zapékací mísy, do masa umístíme vpichový teploměr a vložíme do trouby rozpálené na 160 °C. Pečeme tak dlouho, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 45 °C. Před servírováním vytáhneme teploměr, necháme krátce odležet a servírujeme nakrájené na plátky.
02.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem dosklovata orestujeme najemno nakrájenou cibuli a následně přidáme nakrájené žampiony a hlívu, sůl, pepř a podle chuti i trochu chilli. Krátce orestujeme, přidáme rýži, znovu krátce orestujeme a podlijeme vínem. Jakmile se víno vyvaří, po částech podléváme vývarem. Rýže by měla být po celou dobu vaření lehce přelitá. Za občasného míchání a mírného varu vaříme asi 20 minut al dente. Rizoto zjemníme máslem, vmícháme nastrouhaný parmezán a dochutíme nasekanou listovou petrželí.
03.Podáváme v hlubokém talíři, kam umístíme bohatou porci rizota, několik plátků vepřové panenky a ozdobíme polosušenými rajčaty, lístky petržele a několika kapkami olivového oleje.
Jak připravit domácí sušená nebo polosušená rajčata se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT