Palačinkový dort
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká, Česká

počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Hledáte nápad na chutnou snídani? Vyzkoušejte náš recept od Markéty Krajčovičové na palačinkový dort!

Tagy

Dorty

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 950 g kefírového mléka Pilos (obsah tuku 1,1 %)
  • 5 × vajec "M"
  • 200 g cukru krystal Castello
  • 300 g hladké mouky Castello
  • 1 × špetka soli s přídavkem jódu Castello
  • rostlinný olej Promienna (na smažení)
  • 1 × balení jahodového džemu Maribel

Těsto na zapečení

  • 2 × sběračky těsta (viz výše)
  • 250 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 4 × žloutky
  • 70 g cukru krystal Castello

Na ozdobu

  • 200 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 5 × jahod
  • moučkový cukr Castello

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 585 kJ / 619 kcal

Bílkoviny

12,60 g

Tuky

26,20 g

Vláknina

1,40 g

Sůl

0,33 g

Sacharidy

81,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Palačinky

01.Ve větší míse smícháme metličkou kefír, vejce, cukr a mouku se solí. V těstě by neměly zůstat hrudky. Těsto necháme odležet a občas promícháme. Po odležení smažíme v pánvi na rozpáleném oleji tenké palačinky. Z těsta připravíme 8-9 palačinek o průměru asi 24 cm. V míse však necháme 2-3 sběračky těsta, které později použijeme na zapečení.

Palačinkový dort

02.Jednu palačinku položíme na dno formy. Ostatní namažeme džemem a zatočíme. Takto připravené palačinky skládáme do formy jednu vedle druhé do tvaru kruhu, až bude forma naplněná. Do ponechaného těsta v míse přidáme smetanu, žloutky a cukr. Promícháme a vzniklým těstem přelijeme palačinky ve formě. Dort vložíme do trouby předehřáté na 165 °C a pečeme asi 30 minut. Vychladlý dort vyklopíme na talíř. Nakonec ušleháme smetanu, kterou přendáme do cukrářského sáčku.

Servírování

03.Dort podáváme nakrájený na trojúhelníky, pocukrovaný moučkovým cukrem a ozdobený ušlehanou smetanou s polovinou jahody navrchu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo