Obrácený dezert s máslovými sušenkami

play Přehrát video recept
Obrácený dezert s máslovými sušenkami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si chutný obrácený dezert podle Markéty Krajčovičové, ve kterém najdete vařené maliny, šlehačkovou pěnu, drcené sušenky a čokoládové srdce. Určitě ho ochutnejte!

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Ovocná vrstva

  • 500 g zmrazeného ovoce (maliny)
  • 100 g cukru krystal Castello

Smetanová vrstva

  • 200 g zakysané smetany (obsah tuku 18 %) Pilos
  • 100 g termizovaného sýru Palouček Pilos (1 balení)
  • 250 g smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 1 × vanilinový cukr Castello
  • 2 × lžíce cukru moučka Castello

Sušenková vrstva

  • 200 g máslových sušenek Sondey
  • 70 g másla Pilos
  • čokoláda na vaření Fin Carré (na ozdoby)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 545 kJ / 612 kcal

Bílkoviny

6,10 g

Tuky

41,80 g

Vláknina

6,10 g

Sůl

0,40 g

Sacharidy

55,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Ovocná vrstva

01.Zmrazené maliny dáme na suchou pánev, posypeme cukrem, promícháme, povaříme, necháme vychladnout.

Smetanová vrstva

02.V robotu smícháme zakysanou smetanu s paloučkem, smetanou ke šlehání a oběma cukry.

Sušenková vrstva

03.Nejprve rozdrtíme sušenky. Máslo rozpustíme na pánvi a vmícháme sušenky.

Čokoládové srdíčko

04.Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, naplníme jí papírový kornoutek a na pečicí papír vytvoříme srdíčka, která dáme ztuhnout do lednice.

Dezert

05.Na dno skleničky dáme vrstvu malin, na ně krém a navrch sušenky, které lžící uhladíme a lehce přitlačíme. Snažíme se o stejně silné vrstvy. Na sušenky přidáme ještě lžíci krému a dozdobíme čokoládovým srdíčkem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo