Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 636 kJ / 630 kcal
Bílkoviny
23,40 g
Tuky
47,10 g
Vláknina
2,40 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
28,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Rajčata rozkrojíme na půlky, položíme na plech potřený olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným čerstvým tymiánem. Sušíme v troubě rozehřáté na 80–90 °C 2–2,5 hodiny při pootevřených dvířkách. Video, jak připravit polosušená rajčata, naleznete v Kulinářské akademii Lidlu zde.
02.Nejprve připravíme těsto smícháním ricotty, najemno nastrouhaného parmazánu, žloutků a hladké mouky. Pomoučníme pracovní plochu, vyválíme dlouhý tenký válec těsta a nasekáme noky. Ty přendáme rovnou do hrnce s vařící osolenou vodou a zaváříme. Hotové jsou 3–4 minuty po vyplavání na hladinu.
03.Mezitím připravíme omáčku. Do rozpálené pánve nalijeme drůbeží vývar, přidáme cuketu nakrájenou na kostičky, osolíme a opepříme. Stáhneme plamen a postupně vmícháme máslo do rozpuštění.
04.Čerstvě vařené noky přendáme přímo do připravené omáčky, přidáme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka a bazalku nadrobno a necháme krátce provařit.
05.Noky podáváme v hlubším talíři s polosušenými rajčaty ozdobené lístky bazalky a hoblinkami parmazánu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT