Netradiční moučník
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 15 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Máte chuť na výborný dezert? Vyzkoušejte recept Markéty Krajčovičové na dezert plný sušených brusinek máčených ve višňovém likéru. Recept najdete na našich stránkách Kuchyně Lidlu!

Tagy

Sváteční moučníky

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 2 × balení dlouhých piškotů La Cestera
  • 500 ml třešňového likéru 20% Serenade (200 ml na namočení brusinek)
  • 100 g sušených brusinek Alesto
  • 4 × vejce "M"
  • 150 g cukru krystal Castello
  • 150 g másla Pilos + na vymazání
  • 250 g hladké mouky Castello
  • 13 g kypřicího prášku do pečiva Castello
  • 80 g holandského kakaa na pečení Castello
  • hrubá mouka Castello na vysypání

Na ozdobení

  • 200 g mléčné čokolády Fin Carré
  • 50 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 300 ml třešňového likéru 20% Serenade
  • 100 g bílé čokolády Fin Carré

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 953 kJ / 705 kcal

Bílkoviny

10,60 g

Tuky

25,00 g

Vláknina

3,90 g

Sůl

0,60 g

Sacharidy

90,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.Do misky s třešňovým likérem namočíme brusinky a necháme nejlépe přes noc nasáknout. V robotu smícháme žloutky s cukrem a rozpuštěným máslem. Přisypeme směs mouky, kypřicího prášku a kakaa. Metličkou opatrně přimícháme dotuha ušlehané bílky a brusinky s likérem. Polovinu těsta dáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Na těsto naskládáme dlouhé piškoty namočené ze spodní části do třešňového likéru a přikryjeme druhou polovinou těsta. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 45 minut.

Poleva

02.Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. V hrnci zahřejeme smetanu a pomalu přimícháme k čokoládě.

Moučník

03.Vychladlý moučník vyndáme dnem vzhůru, a to nejlépe mřížku stojící na pečicím papíru, aby poleva nestékala na pracovní plochu. Rozetřeme polevu po celém povrchu moučníku a vložíme do lednice ztuhnout. Mezitím připravíme piškoty na dozdobení. Každý piškot namočíme spodní částí do třešňového likéru a horní částí do rozehřáté bílé čokolády. Dozdobíme rozpuštěnou mléčnou čokoládou pomocí kornoutku dle vlastní fantazie. Piškoty položíme navrch moučníku ve stejných vzdálenostech.

Servírování

04.Dort krájíme na kousky a podáváme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo