Kuchyně
Evropská
Počet porcí
12 porcí
Doba přípravy
1 hod. 15 min.
Obtížnost
Začátečník
Máte chuť na výborný dezert? Vyzkoušejte recept Markéty Krajčovičové na dezert plný sušených brusinek máčených ve višňovém likéru. Recept najdete na našich stránkách Kuchyně Lidlu!
Energie
2 953 kJ / 705 kcal
Bílkoviny
10,60 g
Tuky
25,00 g
Vláknina
3,90 g
Sůl
0,60 g
Sacharidy
90,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do misky s třešňovým likérem namočíme brusinky a necháme nejlépe přes noc nasáknout. V robotu smícháme žloutky s cukrem a rozpuštěným máslem. Přisypeme směs mouky, kypřicího prášku a kakaa. Metličkou opatrně přimícháme dotuha ušlehané bílky a brusinky s likérem. Polovinu těsta dáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Na těsto naskládáme dlouhé piškoty namočené ze spodní části do třešňového likéru a přikryjeme druhou polovinou těsta. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 45 minut.
02.Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. V hrnci zahřejeme smetanu a pomalu přimícháme k čokoládě.
03.Vychladlý moučník vyndáme dnem vzhůru, a to nejlépe mřížku stojící na pečicím papíru, aby poleva nestékala na pracovní plochu. Rozetřeme polevu po celém povrchu moučníku a vložíme do lednice ztuhnout. Mezitím připravíme piškoty na dozdobení. Každý piškot namočíme spodní částí do třešňového likéru a horní částí do rozehřáté bílé čokolády. Dozdobíme rozpuštěnou mléčnou čokoládou pomocí kornoutku dle vlastní fantazie. Piškoty položíme navrch moučníku ve stejných vzdálenostech.
04.Dort krájíme na kousky a podáváme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT