Kuchyně
Evropská
Počet porcí
12 porcí
Doba přípravy
1 hod. 15 min.
Obtížnost
Začátečník
Máte chuť na výborný dezert? Vyzkoušejte recept Markéty Krajčovičové na dezert plný sušených brusinek máčených ve višňovém likéru. Recept najdete na našich stránkách Kuchyně Lidlu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 953 kJ / 705 kcal
Bílkoviny
10,60 g
Tuky
25,00 g
Vláknina
3,90 g
Sůl
0,60 g
Sacharidy
90,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do misky s třešňovým likérem namočíme brusinky a necháme nejlépe přes noc nasáknout. V robotu smícháme žloutky s cukrem a rozpuštěným máslem. Přisypeme směs mouky, kypřicího prášku a kakaa. Metličkou opatrně přimícháme dotuha ušlehané bílky a brusinky s likérem. Polovinu těsta dáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Na těsto naskládáme dlouhé piškoty namočené ze spodní části do třešňového likéru a přikryjeme druhou polovinou těsta. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 45 minut.
02.Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. V hrnci zahřejeme smetanu a pomalu přimícháme k čokoládě.
03.Vychladlý moučník vyndáme dnem vzhůru, a to nejlépe mřížku stojící na pečicím papíru, aby poleva nestékala na pracovní plochu. Rozetřeme polevu po celém povrchu moučníku a vložíme do lednice ztuhnout. Mezitím připravíme piškoty na dozdobení. Každý piškot namočíme spodní částí do třešňového likéru a horní částí do rozehřáté bílé čokolády. Dozdobíme rozpuštěnou mléčnou čokoládou pomocí kornoutku dle vlastní fantazie. Piškoty položíme navrch moučníku ve stejných vzdálenostech.
04.Dort krájíme na kousky a podáváme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT