Nepečený smetanový dezert
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte recept na rychlý dezert pro návštěvu? Nechte se inspirovat Markétou Krajčovičovou na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Dorty

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g zakysané smetany 18% Pilos
  • 300 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 200 g bílé čokolády Fin Carré
  • 680 g višní bez pecek ve sladkém nálevu Harvin
  • holandské kakao na pečení Castello (na ozdobení)
  • třtinový cukr (na obalení)
  • strouhaný kokos Belbake (na obalení)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 055 kJ / 1 214 kcal

Bílkoviny

13,30 g

Tuky

78,60 g

Vláknina

7,80 g

Sůl

0,30 g

Sacharidy

113,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Bílý krém

01.Ve vodní lázni rozehřejeme bílou čokoládu. Do misky dáme 400 ml zakysané smetany a smícháme s rozpuštěnou bílou čokoládou.

Tmavý krém

02.Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu na vaření. Do misky dáme 400 ml zakysané smetany a smícháme s rozpuštěnou čokoládou na vaření.

Smetanový dezert

03.Do skleniček dáme pomocí sáčku nejprve tmavou vrstvu krému, poté lžíci scezených višní bez pecek a zakryjeme opět tmavou vrstvou krému. Poté navrstvíme bílý i tmavý krém dle vlastní fantazie. Ozdoby navrch vytvoříme litím rozpuštěné čokolády.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo