Nepečený koláč s mátovou příchutí

play Přehrát video recept
Nepečený koláč s mátovou příchutí
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si nepečený dezert ze sušenek, mátového pudinkového krému a ovoce podle Markéty Krajčovičové.

Tagy

Nepečené zákusky

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 200 g máslových sušenek Sondey
  • 250 g másla Pilos
  • 100 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 100 ml vlažné vody

Mátový pudink

  • 600 ml čerstvého mléka Pilos (3,5 % tuku)
  • 55 g vanilkového pudinku Belbake
  • čerstvá máta
  • 50 g másla Pilos

Na ozdobu

  • 8 × půlených broskví
  • borůvky
  • maliny
  • jahody
  • 180 g meruňkového džemu Maribel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 805 kJ / 431 kcal

Bílkoviny

3,80 g

Tuky

28,70 g

Vláknina

2,10 g

Sůl

0,20 g

Sacharidy

38,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.Do robota nasypeme najemno rozdrobené sušenky, přilijeme rozpuštěné máslo, ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu a vodu a vytvoříme těsto, které přendáme do formy. Rozprostřeme po celé ploše a vytvarujeme okraje, které zvedneme po horní okraj formy.

Mátový pudink

02.Trochu mléka nalijeme do misky a vmícháme vanilkový pudink. Větší část mléka nalijeme do hrnce, přidáme lístky máty a zahřejeme. Jakmile se mléko začne vařit, sundáme z ohně a mátu přecedíme přes sítko. Mléko s vůní máty vrátíme do hrnce na ploténce, přilijeme studené mléko s pudinkem a mícháme do zhoustnutí. Chvíli před stažením pudinku z ohně přidáme máslo a metličkou promícháme.

Nepečený koláč

03.Na vychladlé těsto ve formě nalijeme mátový pudink a necháme ztuhnout. Poté naskládáme navrch dle fantazie půlky broskví, borůvky, maliny a jahody. Celý povrch koláče nakonec potřeme rozehřátým džemem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo