Mořský vlk se salátem z petržele a fazolí

play Přehrát video recept
Mořský vlk se salátem z petržele a fazolí
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý


Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Fazolový salát

  • 200 g červených fazolí Kidney v nálevu Freshon
  • 200 g listové petržele
  • 1 × červené cibule        
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 10 ks cherry rajčátek
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × citron (šťáva)

Mořský vlk

  • 4 × mořští vlci
  • řepkový olej Promienna
  • 2 × stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • francouzská bageta na servírování

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 900 kJ / 454 kcal

Bílkoviny

36,50 g

Tuky

25,90 g

Vláknina

6,60 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

22,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Fazolový salát

01.Scezené fazole smícháme s listovou petrželí nakrájenou na nudličky, červenou cibulí nadrobno, lahůdkovou cibulkou na kolečka a cherry rajčaty na čtvrtiny a zamícháme. Osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou. Necháme odstát a poté ještě dochutíme.

Mořský vlk

02.Z mořského vlka připravíme filety a kůži lehce nařízneme, aby se lépe vypékala.

03.Tip: Filetovat ryby vás Roman Paulus naučí v Kulinářské akademii Lidlu.

04.Filety z obou stran osolíme, na straně bez kůže i opepříme a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem nejprve na straně s kůží. Jakmile je kůže dobře vypečená, otočíme, stáhneme plamen, do pánve přidáme rozmáčklé stroužky česneku a nakrájenou bazalku, zakápneme citronovou šťávou a necháme dopéct.

Servírování

05.Hotové filety servírujeme s připraveným fazolovým salátem, přelijeme výpekem a ozdobíme snítkou bazalky. Podáváme s bagetou opečenou na olivovém oleji.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo