Mleté maso s bulgurem a zeleninou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Recept na jídlo z jednoho hrnce – mleté maso s bulgurem a zeleninou podle Romana Pauluse.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g mletého masa mix 100 % XXL Řezníkova čerstvá porce
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 50 g červené cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × pálivá paprička
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × lžíce sladké mleté papriky Mikado
  • 400 g loupaných krájených rajčat Freshona
  • 3 × bobkové listy Mikado
  • 500 ml vývaru
  • 100 g cukrové kukuřice Freshona
  • 150 g bulguru Arax
  • 200 g papriky 3 barev mix
  • 100 g cukety
  • listová petržel
  • 100 g sýra grana padano Lovilio

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 395 kJ / 572 kcal

Bílkoviny

33,80 g

Tuky

28,90 g

Vláknina

9,50 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

45,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme červenou cibuli nakrájenou najemno a česnek nakrájený na plátky, po chvíli přidáme pálivou papričku nakrájenou na kolečka a kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a počkáme, až zelenina trochu změkne. Osolíme, opepříme, přidáme mleté maso a restujeme, až se maso rozpadne. Zaprášíme mletou paprikou, přidáme rajčata, bobkový list, podlijeme vývarem a krátce povaříme. Přidáme kukuřici, přisypeme syrový bulgur a pod pokličkou dusíme na mírném plameni do změknutí bulguru.

02.Papriku 3 barev a cuketu nakrájíme na kousky, orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem, osolíme a opepříme.

Servírování

03.Hotový pokrm ozdobíme restovanou paprikou a cuketou, posypeme nasekanou listovou petrželí a hoblinkami sýru grana padano.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo