Melounové osvěžení

Melounové osvěžení
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Léto bez melounu si neumíme představit. Osvěžte se melounem podle Kuchyně Lidlu.

Tagy

Nápoje

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Melounový drink

  • 800 g dužiny z vodního melounu (z melounu o hmotnosti 3,2 kg získáme asi 1,9 kg dužiny)
  • 2 × citrony (šťáva + plátky na ozdobení)
  • 10 × lžíce bezového sirupu Solevita
  • hrst mátových lístků
  • 400 ml minerální vody Saguaro

OVOCNÝ SALÁT

  • 0,5 × vodního melounu
  • 1 × jablko
  • 1 × citron (šťáva na pokapání jablek)
  • 1 × broskev
  • 1 × nektarinka
  • 1 × hrst bílých hroznů
  • 1 × hrst sušených brusinek Alesto
  • 1 × lžíce květového medu Marlene, případně třtinový cukr
  • strouhaný kokos ATCO na posypání
  • lístky čerstvé máty na ozdobení

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 586 kJ / 379 kcal

Bílkoviny

3,70 g

Tuky

1,10 g

Vláknina

4,70 g

Sůl

0,02 g

Sacharidy

96,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z poloviny melounu vydlabeme dužinu, odstraníme z ní jadérka, rozmixujeme ji a propasírujeme přes sítko do mísy. Ochutíme šťávou z 1 citrónu.

02.Do každé skleničky dáme asi 2 lžíce bezového sirupu. Kostky ledu rozdrtíme a nasypeme do skleniček se sirupem. Přidáme lístky máty a zalijeme melounovou šťávou s citrónem asi do 2/3 skleničky. Poté opatrně dolijeme minerální vodou.

Servírování

03.Skleničky s melounovým drinkem ozdobíme plátky citrónu.

Ovocný salát

Postup

04.Omyté jablko zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky velikosti hroznů a pokapeme šťávou z citrónu, aby nezhnědly. Broskev a nektarinku omyjeme, vyndáme jádra a nakrájíme na stejně velké kousky. Ovoce smícháme v misce. Přidáme ještě omyté hrozny a brusinky. Z poloviny melounu vydlabeme dužinu tak, abychom nepoškodili zelenou část a vytvořili misku. Dužinu nakrájíme na kousky a přidáme k ovoci. Ochutíme lžící medu nebo třtinového cukru a důkladně promícháme.

Pro výraznější aroma salátu můžete na chvíli namočit brusinky do Tuzemáku.

Servírování

05.Ovocný salát podáváme v misce vytvořené z poloviny melounu posypaný kokosem a ozdobený lístky čerstvé máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo