Medový dort
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 10 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Sladký dort plný medu - dali byste si? Recept na medový dort najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Dorty

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 5 × lžíce medu Marlene
  • 10 × lžíce polotučného mléka Pilos(obsah tuku 1,5 %)
  • 120 g cukru krystal Castello
  • 2 × vejce "M"
  • 70 g másla Pilos
  • 500 g hladké mouky Castello
  • 3 × lžíce holandského kakaa Castello
  • 1 × lžička mleté skořice Mikado
  • 2 × lžička jedlé sody Castello

Krém

  • 500 ml polotučného mléka Pilos (obsah tuku 1,5 %)
  • 1,5 × balení vanilkového pudinku Belbake
  • 2 × lžíce cukru krystal Castello
  • 250 g másla Pilos
  • 150 g moučkového cukru Castello
  • 2 × lžička mleté kávy Melangerie

Dort

  • 225 g jahodového džemu Maribel
  • 1 × balení čokolády na vaření Fin Carré

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 073 kJ / 735 kcal

Bílkoviny

9,70 g

Tuky

32,00 g

Vláknina

2,90 g

Sůl

0,70 g

Sacharidy

103,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.Za stálého míchání přivedeme v hrnci k varu mléko s cukrem krystal, medem, vejci a máslem. Necháme vychladnout. Do mísy nasypeme mouku, kakao, skořici, jedlou sodu a vytvoříme důlek, do kterého nalijeme vychladlou směs. Vypracujeme těsto, které přendáme na pomoučněný vál a ještě důkladně propracujeme. Rozdělíme na 4 – 6 dílů a každý vyválíme podle tvaru formy. Přebytečné okraje odřízneme, zpracujeme a znovu vyválíme, dokud nemáme potřebné množství plátů (silných asi 4-5 mm). Přebytečné těsto upečeme a můžeme použít na zdobení. Každý plát pečeme ve formě vyložené pečicím papírem (nebo na plechu) v předehřáté troubě na 150 °C asi 10 minut.

Krém

02.Připravíme pudink. V misce rozmícháme trochu mléka s pudinkem, zbylé mléko nalijeme do hrnce. Přisypeme cukr krystal, promícháme a dáme vařit. Do ohřátého (ne vroucího) mléka přidáme pudink rozmíchaný v mléce a mícháme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout. V míse ušleháme máslo s moučkovým cukrem, kávou a postupně přidáváme pudink (vše musí mít stejnou pokojovou teplotu). Krém necháme vychladnout.

Dort

03.Upečené pláty namažeme rovnoměrně džemem a vychladlým krémem, postupně na sebe vrstvíme. Nakonec krém rozetřeme na celý dort (i po obvodu) a posypeme nastrouhanou čokoládou nebo rozdrobeným zbylým upečeným těstem.

Tip

04.Medový dort chutná nejlépe, necháme-li ho 1-2 dny v chladu odležet.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo