Masové kuličky se špenátem a s omáčkou s brandy

play Přehrát video recept
Masové kuličky se špenátem a s omáčkou s brandy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

55 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Udělejte si kuličky z mletého masa se špenátem a omáčkou s brandy podle receptu Marcela Ihnačáka. Najdete ho v Kuchyni Lidlu!

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Masové kuličky se špenátem

  • 4 × menší stroužky česneku
  • 2 × lžíce másla Piloís
  • 125 g čerstvého špenátu
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 500 g mletého masa mix 100 % Čerstvá porce
  • 2 hrsti strouhanky Castello
  • 1 × vejce "M"

Špecle s omáčkou s brandy

  • olivový olej Primadonna
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 1 × cibule
  • 2 × bobkové listy Mikado
  • čerstvý tymián
  • 1,5 × lžíce hladké mouky Castello
  • 200 ml polotučného mléka Pilos
  • 100 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 50 ml brandy (lze použít i Goldbrand 30 % Alliance)
  • 50 g sýra Grana Padano Lovilio
  • 500 g chlazených špeclí Combino
  • čerstvá petrželka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 810 kJ / 911 kcal

Bílkoviny

41,80 g

Tuky

55,20 g

Vláknina

3,90 g

Sůl

2,90 g

Sacharidy

55,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Masové kuličky se špenátem

01.4 menší stroužky česneku nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na rozpuštěném másle dozlatova. Přidáme omytý a osušený špenát, osolíme a opepříme. Zlehka promícháme a dusíme, až špenát změkne. Scedíme, pomocí vařečky zbavíme přebytečné tekutiny a necháme vychladnout. Mezitím v misce smícháme mleté maso s 1 hrstí strouhanky, vejcem, solí a pepřem.

02.Přidáme špenát nasekaný na menší kousky a důkladně promícháme. Z masovo-špenátové hmoty vytvarujeme rukama kuličky, které obalíme ve strouhance. Kuličky položíme vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut.

Špecle s omáčkou s brandy

03.V hrnci zahřejeme olivový olej a 1 lžíci másla. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, bobkové listy a čerstvý tymián. Osolíme, opepříme a přidáme hladkou mouku. Po orestování mouky dozlatova přilijeme mléko a smetanu. Omáčku vaříme na mírném ohni za stálého míchání 10–15 minut. Na závěr přidáme k omáčce brandy, nahrubo nastrouhaný sýr Grana Padano a lžíci másla. Omáčku před servírování přecedíme. Špecle vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou (asi 1–2 minuty), scedíme a pokapeme olivovým olejem.

Servírování

04.Do středu mělkého talíře naservírujeme porci špeclí, přidáme masové kuličky a polejeme omáčkou. Posypeme nahrubo nasekanou čerstvou petrželkou a hoblinkami sýra Grana Padano.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo