Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
55 min.
Obtížnost
Začátečník
Udělejte si kuličky z mletého masa se špenátem a omáčkou s brandy podle receptu Marcela Ihnačáka. Najdete ho v Kuchyni Lidlu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 810 kJ / 911 kcal
Bílkoviny
41,80 g
Tuky
55,20 g
Vláknina
3,90 g
Sůl
2,90 g
Sacharidy
55,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.4 menší stroužky česneku nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na rozpuštěném másle dozlatova. Přidáme omytý a osušený špenát, osolíme a opepříme. Zlehka promícháme a dusíme, až špenát změkne. Scedíme, pomocí vařečky zbavíme přebytečné tekutiny a necháme vychladnout. Mezitím v misce smícháme mleté maso s 1 hrstí strouhanky, vejcem, solí a pepřem.
02.Přidáme špenát nasekaný na menší kousky a důkladně promícháme. Z masovo-špenátové hmoty vytvarujeme rukama kuličky, které obalíme ve strouhance. Kuličky položíme vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut.
03.V hrnci zahřejeme olivový olej a 1 lžíci másla. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, bobkové listy a čerstvý tymián. Osolíme, opepříme a přidáme hladkou mouku. Po orestování mouky dozlatova přilijeme mléko a smetanu. Omáčku vaříme na mírném ohni za stálého míchání 10–15 minut. Na závěr přidáme k omáčce brandy, nahrubo nastrouhaný sýr Grana Padano a lžíci másla. Omáčku před servírování přecedíme. Špecle vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou (asi 1–2 minuty), scedíme a pokapeme olivovým olejem.
04.Do středu mělkého talíře naservírujeme porci špeclí, přidáme masové kuličky a polejeme omáčkou. Posypeme nahrubo nasekanou čerstvou petrželkou a hoblinkami sýra Grana Padano.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT