Kuchyně
Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 496 kJ / 597 kcal
Bílkoviny
53,50 g
Tuky
32,60 g
Vláknina
12,10 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
29,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z pomerančů a limetek nastrouháme kůru najemno, z obojího vykrájíme segmenty a z odkrájených zbytků vyždímáme šťávu. Z citronu vymačkáme šťávu.
Jak vykrájet segmenty se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Rybu nakrájíme na 2-3 mm tenké plátky a marinujeme šťávou z jednoho pomeranče a citronu, olivovým olejem, kůrou z jednoho pomeranče a jedné limetky, solí, pepřem a necháme 10 minut marinovat.
03.Avokáda oloupeme a vyndáme pecku.
: Jak snadno oloupat avokádo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Následně avokáda propasírujeme skrze jemné sítko a smícháme se šťávou z citronu, solí, pepřem a pár kapkami olivového oleje. Směs nandáme do cukrářského sáčku.
05.Rukolu vyskládáme na talíř, přidáme vykrájené segmenty, zbylou šťávu, špetku soli, pepře, trochu olivového oleje, půlky cherry rajčátek a natrhaný koriandr.
06.Na salát poklademe plátky tuňáka a nakonec ozdobíme avokádovou pastou a pikantními semínky slunečnice.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT