Marinovaný tuňák s citrusovými plody a avokádem

play Přehrát video recept
Marinovaný tuňák s citrusovými plody a avokádem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Syrová ryba nemusí znamenat jen sushi. Šéfkuchař Roman Paulus přichystal recept na marinovaného tuňáka s lehkým salátem s avokádem. Naučíte se, jak syrového tuňáka (můžete ho zaměnit za lososa) marinovat v citrusové šťávě a oleji i jak přichystat jemnou a krémovou avokádovou pastu s limetkovou šťávou. Do té můžete, podle chuti, přimíchat i kapku chilli omáčky. Na marinovaném tuňákovi s avokádovou pastou si pochutnáte na opečené bagetě anebo se salátem s citrusovými segmenty a koriandrem.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × steaky z tuňáka žlutoploutvého
  • 2 × pomeranče
  • 2 × limetky
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × vanička rukoly
  • 20 × cherry rajčat
  • 100 g čerstvého koriandru
  • 1 × citron (šťáva)
  • 2 × zralá avokáda
  • 100 g pikantních a restovaných slunečnicových semínek Alesto

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 496 kJ / 597 kcal

Bílkoviny

53,50 g

Tuky

32,60 g

Vláknina

12,10 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

29,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z pomerančů a limetek nastrouháme kůru najemno, z obojího vykrájíme segmenty a z odkrájených zbytků vyždímáme šťávu. Z citronu vymačkáme šťávu.

Jak vykrájet segmenty se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Rybu nakrájíme na 2-3 mm tenké plátky a marinujeme šťávou z jednoho pomeranče a citronu, olivovým olejem, kůrou z jednoho pomeranče a jedné limetky, solí, pepřem a necháme 10 minut marinovat.

03.Avokáda oloupeme a vyndáme pecku. 

: Jak snadno oloupat avokádo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

04.Následně avokáda propasírujeme skrze jemné sítko a smícháme se šťávou z citronu, solí, pepřem a pár kapkami olivového oleje. Směs nandáme do cukrářského sáčku.

05.Rukolu vyskládáme na talíř, přidáme vykrájené segmenty, zbylou šťávu, špetku soli, pepře, trochu olivového oleje, půlky cherry rajčátek a natrhaný koriandr.

06.Na salát poklademe plátky tuňáka a nakonec ozdobíme avokádovou pastou a pikantními semínky slunečnice.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo