Malinový palouček
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Navštivte naši Lidl Cukrárnu. Najdete tam nejnovější recept Markéty Krajčovičové na malinový dezert!

Tagy

Do 30 minut

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 300 g cereálních sušenek Sondey
  • 250 g másla Pilos
  • 100 g vlašských ořechů Alesto Fine
  • 100 ml vlažné vody
  • lístky máty na ozdobení

Krém

  • 400 g přírodního sýra Palouček Pilos
  • 200 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 100 g cukru moučka Castello
  • 700 g čerstvých malin (z toho 500 g na ozdobu)
  • 50 g hořké čokolády s malinovou příchutí J.D.Gross

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 284 kJ / 546 kcal

Bílkoviny

6,60 g

Tuky

42,30 g

Vláknina

5,60 g

Sůl

0,70 g

Sacharidy

36,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.Do mísy dáme najemno nadrcené sušenky, rozpuštěné máslo, rozemleté ořechy, vodu a mícháme, až se všechny přísady spojí. Těsto natlačíme do formy vyložené pečicím papírem tak, aby vyplnilo dno a vznikl vyšší okraj a necháme v lednici ztuhnout.

Krém

02.Smetanu ušleháme v robotu, přidáme cukr a Palouček a vyšleháme hladký krém. Opatrně vmícháme asi 200 g celých malin a krém rozprostřeme na těsto ve formě. Navrch nastrouháme asi 25 g čokolády a poklademe maliny. Poprášíme cukrem moučkou, nastrouháme zbylou čokoládu a dozdobíme lístky máty.

Servírování

03.Dezert podáváme vychlazený a nakrájený na trojúhelníky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo