Luxusní perník s povidlovou omáčkou

play Přehrát video recept
Luxusní perník s povidlovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

20 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 5 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vyzkoušejte recept na dokonalý sváteční perník! Navštivte Kuchyni Lidlu a seznamte se s novou nabídkou Markéty Krajčovičové!

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 20 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Perník

  • 3 × lžíce švestkových povidel Sympathica
  • 2 × vejce "M"
  • 2 × hrnky polotučného mléka Pilos (obsah tuku 1,5 %)
  • 1 × hrnek slunečnicového oleje Promienna
  • 2 × hrnky hladké mouky Castello
  • 1 × hrnek polohrubé mouky Castello
  • 1 × kypřicí prášek do pečiva Castello (asi 13 g)
  • 1,5 × hrnku cukru krupice Castello
  • 1 × vanilinový cukr Castello
  • 1 × lžička mleté skořice Mikado
  • 1 × čokoládový pudink Belbake
  • 3 × lžíce holandského kakaa na pečení Castello
  • 1 × hrst vlašských ořechů Alesto Fine

Poleva

  • 200 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 50 g másla Pilos
  • 1 × vejce "M" (bílek)
  • 150 g cukru moučka Castello

Švestková omáčka

  • 200 g švestkových povidel Sympathica
  • cukr krupice Castello (podle chuti)
  • 40 ml suchého červeného vína Bordeaux
  • 0,5 × lžička mleté skořice Mikado

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 718 kJ / 411 kcal

Bílkoviny

5,00 g

Tuky

18,90 g

Vláknina

2,40 g

Sůl

0,26 g

Sacharidy

55,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.V robotu smícháme vejce, mléko a olej. V míse smícháme obě mouky s práškem do pečiva, oba cukry, skořici a pudinkový prášek s kakaem a směs vsypeme do robota. Přidáme povidla a zpracujeme. Nakonec vmícháme nahrubo nasekané ořechy. Do formy vyložené pečicím papírem nalijeme těsto a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 35 minut. Poté necháme vychladnout a vyklopíme.

Perník

02.Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Bílek s cukrem ušleháme dotuha. Perník vykrojíme nožem do tvaru mikulášské boty. Zbylý kousek můžeme rozkrojit a ozdobit jako dárečky. Rozpuštěnou čokoládu rozetřeme na celý povrch perníku a zahladíme. Zdobíme vyšlehanými bílky s cukrem pomocí cukrářského sáčku dle vlastní fantazie. Pokud si při zdobení nejsme jisti, můžeme vzor předem naznačit špejlí nebo formičkou. Dozdobíme opraženými ořechy potřenými olejem pro větší lesk.

Švestková omáčka

03.V hrnci krátce povaříme povidla, cukr, víno a skořici a přelijeme do konvičky.

Servírování

04.Ozdobený perník servírujeme na talíři s povidlovou omáčkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo