Kuchyně
Česká
Počet porcí
20 porcí
Doba přípravy
1 hod. 5 min.
Obtížnost
Začátečník
Vyzkoušejte recept na dokonalý sváteční perník! Navštivte Kuchyni Lidlu a seznamte se s novou nabídkou Markéty Krajčovičové!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 718 kJ / 411 kcal
Bílkoviny
5,00 g
Tuky
18,90 g
Vláknina
2,40 g
Sůl
0,26 g
Sacharidy
55,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V robotu smícháme vejce, mléko a olej. V míse smícháme obě mouky s práškem do pečiva, oba cukry, skořici a pudinkový prášek s kakaem a směs vsypeme do robota. Přidáme povidla a zpracujeme. Nakonec vmícháme nahrubo nasekané ořechy. Do formy vyložené pečicím papírem nalijeme těsto a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 35 minut. Poté necháme vychladnout a vyklopíme.
02.Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Bílek s cukrem ušleháme dotuha. Perník vykrojíme nožem do tvaru mikulášské boty. Zbylý kousek můžeme rozkrojit a ozdobit jako dárečky. Rozpuštěnou čokoládu rozetřeme na celý povrch perníku a zahladíme. Zdobíme vyšlehanými bílky s cukrem pomocí cukrářského sáčku dle vlastní fantazie. Pokud si při zdobení nejsme jisti, můžeme vzor předem naznačit špejlí nebo formičkou. Dozdobíme opraženými ořechy potřenými olejem pro větší lesk.
03.V hrnci krátce povaříme povidla, cukr, víno a skořici a přelijeme do konvičky.
04.Ozdobený perník servírujeme na talíři s povidlovou omáčkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT