Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Lososový tatarák s opečeným chlebem je skvělé pohoštění místo klasických chlebíčků. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 391 kJ / 571 kcal
Bílkoviny
32,20 g
Tuky
29,30 g
Vláknina
6,10 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
43,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na velmi malé kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou očištěnou cibuli, lžíci nasekaných kaparů a přilijeme citrónovou šťávu. Nakonec přidáme nakrájenou nať lahůdkové cibulky, osolíme, opepříme, důkladně zamícháme a necháme 4 až 5 minut odstát. Odstátou směs podle chuti znovu okořeníme, přidáme pár kapek olivového oleje a znovu zamícháme.
02.Plátky chleba opečeme na olivovém oleji dokřupava. Opečené plátky necháme chvíli vychladnout, na ně naneseme připravený tatarák. Můžeme přidat také několik kousků kaparů a nakrájené cibule. Navrch nastrouháme natvrdo uvařené vajíčko a ozdobíme kouskem natě lahůdkové cibulky.
03.V misce smícháme vinný ocet, 2 lžíce olivového oleje sůl a pepř. K omytému a osušenému salátu přidáme zálivku až těsně před podáváním.
04.Lososový tatarák s opečeným chlebem podáváme na talíři s listovým salátem ochuceným octovou zálivkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT