Lososový tatarák s opečeným chlebem

play Přehrát video recept
Lososový tatarák s opečeným chlebem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Lososový tatarák s opečeným chlebem je skvělé pohoštění místo klasických chlebíčků. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g čerstvého lososa
  • 1 × malá cibule
  • 1,5 × lžíce kaparů Freshona
  • šťáva z poloviny citronu
  • 3 × lžíce natě lahůdkové cibulky
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • olivový olej Primadonna podle potřeby
  • 8 × plátků dřevorubeckého chleba
  • 2 × vejce uvařené natvrdo
  • 200 g listového salátu (například rukola, insalatina, polníček)
  • 2 × lžíce bílého vinného octa Acentino

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 391 kJ / 571 kcal

Bílkoviny

32,20 g

Tuky

29,30 g

Vláknina

6,10 g

Sůl

2,20 g

Sacharidy

43,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Losos

01.Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na velmi malé kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou očištěnou cibuli, lžíci nasekaných kaparů a přilijeme citrónovou šťávu. Nakonec přidáme nakrájenou nať lahůdkové cibulky, osolíme, opepříme, důkladně zamícháme a necháme 4 až 5 minut odstát. Odstátou směs podle chuti znovu okořeníme, přidáme pár kapek olivového oleje a znovu zamícháme.

Opečený chléb

02.Plátky chleba opečeme na olivovém oleji dokřupava. Opečené plátky necháme chvíli vychladnout, na ně naneseme připravený tatarák. Můžeme přidat také několik kousků kaparů a nakrájené cibule. Navrch nastrouháme natvrdo uvařené vajíčko a ozdobíme kouskem natě lahůdkové cibulky.

Listový salát

03.V misce smícháme vinný ocet, 2 lžíce olivového oleje sůl a pepř. K omytému a osušenému salátu přidáme zálivku až těsně před podáváním.

Servírování

04.Lososový tatarák s opečeným chlebem podáváme na talíři s listovým salátem ochuceným octovou zálivkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo