Kuchyně
Evropská, Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Připrava v papilotě je snadná a pokrm si zachovává všechny chutě. Vyzkoušejte to sami podle receptu Kuchyně Lidlu na lososa v papilotě.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 998 kJ / 478 kcal
Bílkoviny
34,50 g
Tuky
28,70 g
Vláknina
2,30 g
Sůl
1,60 g
Sacharidy
14,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Oloupané a omyté brambory uvaříme v mírně osolené vodě do poloměkka, slijeme a nakrájíme na silnější plátky. Očištěnou mrkev, brokolici a celer omyjeme, nakrájíme na kostičky, blanšírujeme (krátce povaříme v osolené vodě), scedíme a přendáme do misky. Přidáme omytou a na kostičky nakrájenou cuketu.
02.Filety z lososa zbavíme kůže, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme z obou stran.
03.Na spodní část pečicího papíru poklademe asi 50 g plátků předvařených brambor. Osolíme podle chuti a nahoru položíme filet z lososa. Přidáme 2 rozmáčknuté stroužky česneku a 50 g předem připravené zeleniny a 4 lístky bazalky, zalijeme bílým vínem a pokapeme olivovým olejem. Okraje poloviny pečicího papíru potřeme rozšlehaným vejcem. Druhou polovinou pečicího papíru překryjeme lososa se zeleninou a okraje slepíme. Spojené okraje ještě jednou potřeme rozšlehaným vejcem a důkladně přeložíme. Takto připravenou obálku z pečicího papíru přendáme opatrně na plech. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 8 až 12 minut. Při otevírání obálky dáváme pozor na páru, abychom se neopařili.
04.Lososa i zeleninu opatrně přendáme na talíř. Pokapeme olivovým olejem a ozdobíme lístky bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT