Kuchyně
Italská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Losos je úžasná ryba. Nejenom, že si ji můžete připravit ve spoustě variacích, ale hlavně je hned hotová a zvládne ji i úplný kulinářský začátečník. Šéfkuchař Marcel Ihnačák si pozval do kuchyně pomocníka Milana, se kterým společně připravili lososa s omáčkou na toskánský způsob. Zjistíte, jak správně rybu naporcovat i nakořenit a hlavně, jak ji připravit v jedné pánvi rovnou s omáčkou, které vévodí vedle oliv a sušených rajčat hlavně bílé suché víno a smetana. Nakonec stačí přidat jen opečenou bagetku a můžete podávat.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 893 kJ / 1 170 kcal
Bílkoviny
50,20 g
Tuky
68,20 g
Vláknina
7,00 g
Sůl
4,30 g
Sacharidy
79,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Šupiny na filetu z lososa odstraníme a maso nakrájíme na plátky. Rybu na kůži osolíme, opepříme a dáme do pánve s rozpáleným olejem opéct. Přidáme česnek nakrájený na plátky, sušená rajčata na menší kousky, olivy na poloviny, hrst tymiánu a opečeme dozlatova. Přidáme máslo a jakmile se rozpustí přilijeme víno. Vaříme, dokud se neodpaří alkohol. Zjemníme smetanou, přisypeme najemno nastrouhaný parmazán, pokrájený špenát a bazalku. Opepříme a pokapeme šťávou z citronu. Bagetu opečeme z obou stran dokřupava.
02.Lososa s omáčkou na toskánský způsob podáváme s opečeným pečivem a ozdobíme lístky bazalky.
Pro bezlepkovou variantu podávejte s bezlepkovým pečivem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT