Losos s omáčkou na toskánský způsob

play Přehrát video recept
Losos s omáčkou na toskánský způsob
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Losos je úžasná ryba. Nejenom, že si ji můžete připravit ve spoustě variacích, ale hlavně je hned hotová a zvládne ji i úplný kulinářský začátečník. Šéfkuchař Marcel Ihnačák si pozval do kuchyně pomocníka Milana, se kterým společně připravili lososa s omáčkou na toskánský způsob. Zjistíte, jak správně rybu naporcovat i nakořenit a hlavně, jak ji připravit v jedné pánvi rovnou s omáčkou, které vévodí vedle oliv a sušených rajčat hlavně bílé suché víno a smetana. Nakonec stačí přidat jen opečenou bagetku a můžete podávat.

Tagy

Světová kuchyně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g filet z lososa
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 4 × stroužky česnek
  • 1 × hrst sušená rajčata Italiamo
  • 1 × hrst zelené olivy bez pecky Baresa
  • 1 × hrst čerstvý tymián
  • 1 × lžíce máslo Pilos
  • 50 ml bílé suché víno Soave
  • 150 ml smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 1 × hrst parmazán Parmigiano reggiano Italiamo
  • 1 × hrst baby špenát
  • 1 × hrst čerstvá bazalka
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • 1 × bageta

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 893 kJ / 1 170 kcal

Bílkoviny

50,20 g

Tuky

68,20 g

Vláknina

7,00 g

Sůl

4,30 g

Sacharidy

79,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Šupiny na filetu z lososa odstraníme a maso nakrájíme na plátky. Rybu na kůži osolíme, opepříme a dáme do pánve s rozpáleným olejem opéct. Přidáme česnek nakrájený na plátky, sušená rajčata na menší kousky, olivy na poloviny, hrst tymiánu a opečeme dozlatova. Přidáme máslo a jakmile se rozpustí přilijeme víno. Vaříme, dokud se neodpaří alkohol. Zjemníme smetanou, přisypeme najemno nastrouhaný parmazán, pokrájený špenát a bazalku. Opepříme a pokapeme šťávou z citronu. Bagetu opečeme z obou stran dokřupava. 

02.Lososa s omáčkou na toskánský způsob podáváme s opečeným pečivem a ozdobíme lístky bazalky. 

Pro bezlepkovou variantu podávejte s bezlepkovým pečivem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo