Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Oblíbená ryba se spoustou skvělé zeleniny. Tento losos na pánvi je typicky jarní rychlý recept, který vás naučí milovat kombinaci zeleného chřestu, rajčete a lilku.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 920 kJ / 698 kcal
Bílkoviny
44,90 g
Tuky
48,50 g
Vláknina
9,10 g
Sůl
3,10 g
Sacharidy
22,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Lilek nakrájíme na hrubší kolečka, přendáme na talíř vystlaný papírovou utěrkou, důkladně osolíme, přikryjeme druhou papírovou utěrkou a necháme vypotit alespoň 10 minut.
02.Tip: Sůl vytáhne z lilku hořkost.
03.Potom lilek osušíme utěrkou a zlehka opečeme v rozehřáté pánvi z obou stran. Plátky přendáme do zapékací mísy nebo na plech, posypeme strouhaným parmezánem a nasekaným tymiánem. Necháme 3 minuty zapéct v troubě nastavené na funkci gril a rozehřáté na 220 °C.
04.V misce promícháme rajčata nakrájená na menší kousky, cibulky nadrobno, bylinky najemno, větší množství oleje, sůl a pepř.
05.Mladý chřest v osolené vroucí vodě krátce blanšírujeme – povaříme asi 2 minuty, aby trochu změkl.
06.Potom je přecedíme, zchladíme proudem tekoucí studené vody, nakrájíme na menší kousky (hlavičky necháme celé) a přidáme do misky. Podle potřeby můžeme přilít olej. Ochutíme citronovou šťávou a promícháme.
07.Očištěné filety na straně bez kůže osolíme a opepříme. Restujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem nejprve na straně s kůží, potom otočíme a opečeme do zlatova. Těsně před dokončením pokapeme citronovou šťávou, stáhneme z ohně, přikryjeme alobalem a necháme dojít.
08.Na talíř naservírujeme porci zapečeného lilku a filet lososa. Přelijeme chřestovo-rajčatovou salsou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT