Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Ryby připravované v pánvi jsou hotové za chviličku, a tak se skvěle hodí jako lehká letní večeře i z toho důvodu, že kvůli nim nemusíte rozpalovat sporák na příliš dlouho. Podobně tomu je i u receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který připravil lososa na másle s originální a svěží přílohou v podobě restovaných zelených fazolek s cherry rajčátky a kešu ořechy. Do té přijdou pro zvýraznění chuti i chilli paprička, česnek a strouhaný zázvor.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 964 kJ / 471 kcal
Bílkoviny
32,80 g
Tuky
32,10 g
Vláknina
4,80 g
Sůl
0,25 g
Sacharidy
15,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřáté pánvi nasucho orestujeme kešu ořechy. Přilejeme olej, přidáme nasekané stroužky česneku a pálivou papričku. Přihodíme nasekanou lahůdkovou cibulku, promícháme a restujeme dozlatova.
02.Přidáme na poloviny nakrájená rajčata, ochutíme solí, pepřem a dále restujeme. Doplníme strouhaným zázvorem, fazolkami a dle potřeby solí a pepřem. Na mírném ohni krátce opečeme. Zjemníme lžící másla a šťávou z poloviny citronu. Na závěr dokončíme nasekanou petrželovou natí.
03.V další rozpálené pánvi s olejem orestujeme osolené a opepřené lososové filety bez kůže. Před koncem přidáme 2 lžíce másla a šťávu z poloviny citronu.
04.Zeleninovou směs podáváme s lososem. Přelijeme výpekem a ozdobíme listovou petrželí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT