Letní ovoce pod drobenkou

Letní ovoce pod drobenkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 25×
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

35 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ochutnejte skvělý letní dezert s ovocem. 

Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 0,75 × skleničky ovesných vloček Nordwaldtaler
  • 2 × lžíce slunečnicových semínek Gardis
  • 1 × sklenice nasekaných ořechů
  • 1 × lžíce vanilkového cukru Castello
  • 150 g másla Pilos na drobenku
  • 6 × lžíce cukru Castello na drobenku
  • 750 g bobulovitého ovoce (jahody, maliny, borůvky, lesní směs…), může být i mražené
  • 0,3 × skleničky cukru Castello na ovoce
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • 1 × lžíce mouky Castello
  • 0,5 × lžíce másla Pilos na pečení

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 272 kJ / 782 kcal

Bílkoviny

9,10 g

Tuky

53,80 g

Vláknina

11,40 g

Sůl

0,30 g

Sacharidy

72,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vločky a slunečnicová semínka opražíme nasucho na pánvi, necháme vychladnout a nasypeme do misky. Přidáme nasekané nebo namleté ořechy a 1 lžíci vanilkového cukru a důkladně promícháme.

02.Ovoce smícháme s 1/3 sklenice cukru, moukou a šťávou z citronu, přidáme k ořechové směsi a zamícháme. Pečicí formu (nebo několik malých formiček) vytřeme důkladně máslem a naplníme ovocnou směsí. Nakonec posypeme drobenkou (smícháme zbylé máslo a cukr) a pečeme asi 25 minut při 180 °C, drobenka by měla být dozlatova opečená.

Servírování

03.Podáváme teplé, nejlépe s kopečkem smetanové zmrzliny nebo se šlehačkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo