Letní dort
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 35 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si lehký a snadný dezert z kondenzovaného mléka a bílků. Ověřený recept podle Markéty Krajčovičové najdete na stránkách Kuchyně Lidlu!

Tagy

Dorty

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 100 g másla
  • 25 g moučkového cukru Castello
  • 2 × vejce
  • 200 g hladké mouky + na podsypání
  • sůl s přídavkem jódu Castello

Náplň

  • 500 ml zahuštěného mléka Pilos
  • 125 g cukru krystal Castello
  • 1 × citrón (kůru)
  • 40 g hladké mouky
  • 4 × vejce

Icing (bílková poleva)

  • 40 ml vody
  • 75 g cukru krystal Castello
  • 1 × citrón (šťávu)
  • 2 × vejce

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 713 kJ / 649 kcal

Bílkoviny

16,20 g

Tuky

22,40 g

Vláknina

1,10 g

Sůl

0,50 g

Sacharidy

96,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.V robotu smícháme změklé máslo s cukrem. Přidáme žloutky a mouku smíchanou se solí. Vzniklou směs přendáme na vál a rukama zpracujeme do bochánku. Ten zabalíme do potravinové fólie a vložíme do lednice ztuhnout. Poté těsto na moukou podsypaném válu vyválíme do velikosti o průměru dna formy s asi 2 cm vysokými okraji.

Náplň

02.V hrnci zahřejeme zahuštěné mléko s cukrem a citrónovou kůrou. Za stálého míchání necháme svařit a mimo oheň přidáme hladkou mouku. Důkladně promícháme metličkou. Do mírně vychladlé směsi přidáme žloutky a opět promícháme.

Icing (bílková poleva)

03.V hrnci smícháme vodu s cukrem a půl lžičkou citrónové šťávy. Promícháme a zahřejeme. V robotu mezitím ušleháme z bílků tuhý sníh. Po částech poté ke sněhu přiléváme rozvar z vody, cukru a citrónové šťávy. Při vysokých otáčkách ušleháme.

Letní dort

04.Do pečicím papírem vyložené formy s těstem nalejeme přes sítko připravenou náplň. Takto připravený dort pečeme v předem předehřáté troubě na 170 °C asi 35 minut. Na upečený dort dáme bílkovou polevu, kterou spodní stranou lžíce upravíme do špiček. Ty buď ponecháme bílé, nebo je opálíme dohněda pomocí flambovací pistole.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo