Lehké řezy se pomerančovou šťávou

Lehké řezy se pomerančovou šťávou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

16 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si lehké a osvěžující řezy s pomerančovou šťávou. Recept najdete na stránkách Kuchyně Lidlu.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 16 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 4 × vejce "M"
  • 250 g cukru krystal Castello
  • 1 × balení vanilinového cukru Castello
  • 150 ml rostlinného oleje Promienna
  • 150 ml mléka Pilos (obsah tuku 3,5 %)
  • 300 g polohrubé mouky Castello
  • 1 × lžička kypřicího prášku do pečiva Castello
  • máslo Pilos na vymazání formy
  • hrubou mouku Castello na vysypání formy

Náplň

  • 3 × vanilkové pudinky Belbake
  • 5 × lžíce cukru krystal Castello
  • 1,5 kg pomerančů (resp. 1 l pomerančové šťávy)

Na ozdobu

  • 500 ml šlehačky Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 2 × lžíce cukru krystal Castello
  • 1 × balení cukrářských piškotů La Cestera
  • 0,5 kg pomerančů (resp. 300 ml pomerančové šťávy)
  • 2 × lžíce Tuzemáku Alliance

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 012 kJ / 481 kcal

Bílkoviny

6,20 g

Tuky

21,70 g

Vláknina

1,00 g

Sůl

0,26 g

Sacharidy

63,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.V míse vyšleháme vejce s cukrem krystal, vanilinovým cukrem a olejem. Přimícháme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy a pečeme v troubě předehřáté na 160° asi 30 minut.

Náplň

02.V hrnci smícháme pudinky s cukrem, přilijeme pomerančovou šťávu a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme chvíli odstát, nalijeme na upečený vychladlý korpus a necháme ztuhnout.

Na ozdobu

03.V míse ušleháme šlehačku s cukrem a natřeme na korpus s náplní. Piškoty namočíme do pomerančové šťávy smíchané s Tuzemákem a skládáme na korpus s náplní. Můžeme dozdobit rozpuštěnou čokoládou, případně šlehačkou.

Servírování

04.Krájíme na obdélníky a podáváme dobře vychlazený.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo