Kuchyně
Italská
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 835 kJ / 439 kcal
Bílkoviny
24,59 g
Tuky
21,05 g
Vláknina
2,32 g
Sůl
1,08 g
Sacharidy
36,75 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci rozpustíme máslo. Přidáme nadrobno nasekané bílé časti lahůdkové cibulky a stroužky česneku. Osolíme, opepříme a restujeme dozlatova. Potom přisypeme mouku. Krátce opražíme, zalijeme mlékem, metličkou důkladně rozmícháme, dosolíme, dopepříme a za pravidelného míchání vaříme 10 minut, dokud nevznikne hladký bešamel. Těsně před dokončením přidáme hobliny parmezánu, promícháme a stáhneme z ohně.
02.Tip: Pokud je bešamel příliš hustý, zředíme ho mlékem.
03.Špičkou ostrého nože nakrojíme vrch rajčat do kříže. Rajčata zblanšírujeme – vložíme na několik vteřin do vroucí vody a jakmile se začne stahovat slupka, přendáme je do mísy se studenou vodou. Rajčata očistíme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme.
04.Lososa stáhneme z kůže, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme.
05.Dno zapékací mísy vymažeme trochou bešamelu, na který rovnoměrně rozložíme plátky těstovin.
06.Tip: Plátky lasagní můžeme krátce předvařit v osolené vroucí vodě, aby trochu změkly. Potom je scedíme a propláchneme studenou vodou.
07.Plátky opět potřeme trochou bešamelu a postupně navrstvíme – třetinu rajčat, polovinu lososa a natrhané lístky bazalky. Celý postup (bešamel, lasagne, bešamel, rajčata, losos, bazalka) zopakujeme. Potom opět přelijeme trochou bešamelu, přikryjeme poslední vrstvou plátků těstovin a důkladně zalijeme zbylým bešamelem. Přidáme poslední třetinu rajčat a posypeme nasekanými lahůdkovými cibulkami a hoblinami parmezánu. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 20 – 30 minut. Upečené lasagne necháme chvíli odstát.
08.Každou porci naservírovaných lasagní s bešamelem, lososem a rajčaty dozdobíme lístky bazalky a pokapeme olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT