Langoše
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Z kynutého těsta připravíte mnoho dobrot - housky, vánočku, pizzu, koláče, ale také langoše, maďarské placky smažené v oleji. Servírovat je můžete s čímkoli, co vás napadne – s masem, sýrem, zeleninou, ale i nasladko, protože tak trochu připomínají naše koblihy. Roman Paulus Vám ve videu ukáže svoje nejoblíbenější varianty langošů.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Langoše

  • 500 ml plnotučného mléka Pilos
  • 250 ml smetany Pilos
  • 1 kg hladké mouky Belbake
  • 30 g droždí
  • 2 × lžička soli Kania

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 993 kJ / 1 193 kcal

Bílkoviny

31,90 g

Tuky

27,70 g

Vláknina

7,30 g

Sůl

2,70 g

Sacharidy

198,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Droždí rozmícháme ve vlažném mléce, přilijeme smetanu, přidáme sůl a mouku a připravíme hladké těsto. Těsto přikryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout při pokojové teplotě nebo v lednici, kde nakyne přes noc.

02.Z těsta odkrojíme menší kousek, který trochu naolejujeme a vytvarujeme tenkou placku, okraje necháme širší.

03.Hotové placky necháme chvíli odpočinout a poté smažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Po otočení přeléváme horkým olejem, langoše budou nadýchanější.

04.Hotové přendáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.

05.Langoše můžeme podávat 3 způsoby:

  • První langoš potřeme rozmixovaným česnekem, kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.
  • Druhý podáváme s avokádovým guacamole, ozdobíme nakrájenými cherry rajčaty a nastrouhaným sýrem feta.
  • Můžete připravit i sladkou verzi s oslazeným tvarohem, malinami a borůvkami, posypané moučkovým cukrem a dozdobené snítkou meduňky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo