Kytičkový koláč
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Máte rádi klasický mřížkový koláč? Obměňte ho a připravte si krásný kytičkový koláč podle Kuchyně Lidlu.

Tagy

Koláče

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 2 × vejce "M"
  • 50 ml Tuzemáku Alliance
  • 200 g cukru krystal Belbake
  • 1 × balení vanilinového cukru Belbake
  • 100 g másla Pilos
  • 350 g polohrubé mouky Belbake
  • 1 × lžička kypřicího prášku do pečiva Belbake

Náplň

  • 600 g šípkového džemu Maintal

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 904 kJ / 455 kcal

Bílkoviny

5,40 g

Tuky

9,90 g

Vláknina

2,30 g

Sůl

0,22 g

Sacharidy

82,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.V robotu smícháme celá vejce, Tuzemák, oba cukry a máslo. Po chvíli přisypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Vzniklé těsto přendáme na vál, lehce poprášíme moukou a zpracujeme. Těsto rozdělíme na třetiny. 1/3 necháme na zdobení, ze zbývajících 2/3 těsta vytvoříme placku, kterou rozprostřeme na dno pečicí formy a prsty vytvoříme okraje.

Koláč

02.Na těsto ve formě rozetřeme silnou vrstvu džemu. Zbylou 1/3 těsta vyválíme. Na vzniklou placku položíme potravinovou fólii a přes ní vykrájíme pomocí vykrajována ozdobné tvary (např. kytičky s lístky). Ty poté skládáme na džem dle vlastní fantazie. Nazdobený koláč vložíme do trouby předehřáté na 150°C a pečeme asi 35 minut.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo