Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Kynuté pečivo plněné směsí ze schwarzwaldské šunky, zakysané smetany a sýra, to je skvělý cop podle Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 445 kJ / 825 kcal
Bílkoviny
34,40 g
Tuky
40,90 g
Vláknina
3,20 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
77,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mléko a ohřejeme na cca 40°C (mléko by se nemělo vařit). Do mísy dáme mouku, rozdrobené droždí, špetku cukru, soli a promícháme. Přidáme ohřáté mléko s máslem a 1 vejce. Vše důkladně promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě cca 20 minut kynout.
02.Schwarzwaldskou šunku nakrájíme na malé kostičky a dáme do menší mísy. Přidáme nastrouhaný sýr a zakysanou smetanu. Opepříme, lehce osolíme a všechno důkladně promícháme.
03.Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném válu do obdélníku. Na vyválené těsto rozetřeme (3 – 4 cm od okrajů) připravenou nádivku. Opatrně zamotáme, upravíme tvar rolády, rozřízneme podélně ostrým nožem. Obě půlky zamotáme do sebe a přendáme na plech s pečicím papírem. Důkladně potřeme rozšlehaným vejcem ze všech stran a posypeme celým kmínem. Takhle připravený cop necháme 15 minut kynout. Pečeme 40 minut v předehřátě troubě na 170 °C . Po upečení necháme cop ještě půl hodiny odpočinout, aby vychladl.
04.Cop nakrájíme na plátky a dáme na talíř. Výborně chutná s pivem nebo vínem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT