Kuchyně
Zdravá
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Roman Paulus Vám ve svém dalším videu ukáže úplně jiný způsob přípravy květáku, než znáte. Jedná se o nadýchanou květákovou pěnu, která výborně ladí k rybám a dalším jemným pokrmům. Tento způsob podání se hodí jako předkrm luxusní večeře a ocení jej především milovníci kreativních kulinářských řešení.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 903 kJ / 933 kcal
Bílkoviny
31,60 g
Tuky
73,40 g
Vláknina
7,40 g
Sůl
3,10 g
Sacharidy
41,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřátém hrnci se lžící rozpuštěného másla orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a růžičky květáku (pár kousků nechte stranou na dekoraci), osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a vaříme do změknutí květáku.
02.Přidáme vařené propasírované brambory, smetanu a špetku xantanu, důkladně promícháme, rozmixujeme tyčovým mixérem, propasírujeme a naplníme do šlehačkové lahve. Na přípravu této pěny potřebujeme 2 bombičky. Pěnu necháme zchladnout asi na 70 °C.
03.V pánvi s rozpuštěným máslem orestujeme odložené růžičky květáku, osolte a opepřete.
04.Do skleničky na martini vložíme kousky uzeného pstruha a trochu nakrájené lahůdkové cibulky. Přidáme orestovaný květák, opatrně zastříkneme květákovou pěnou ze šlehačkové lahve a dozdobíme lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT