Květáková pěna
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Zdravá

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Roman Paulus Vám ve svém dalším videu ukáže úplně jiný způsob přípravy květáku, než znáte. Jedná se o nadýchanou květákovou pěnu, která výborně ladí k rybám a dalším jemným pokrmům. Tento způsob podání se hodí jako předkrm luxusní večeře a ocení jej především milovníci kreativních kulinářských řešení.



Tagy

Bez lepku

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Květáková pěna

  • 2 × lžíce másla
  • 2 × šalotky
  • 150 g květáku
  • sůl
  • pepř
  • 200 ml vývaru
  • 100 g vařených pasírovaných brambor
  • 125 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 1 g xantanu (špetka)
  • 100 g uzeného pstruha
  • lahůdková cibulka na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 903 kJ / 933 kcal

Bílkoviny

31,60 g

Tuky

73,40 g

Vláknina

7,40 g

Sůl

3,10 g

Sacharidy

41,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozehřátém hrnci se lžící rozpuštěného másla orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a růžičky květáku (pár kousků nechte stranou na dekoraci), osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a vaříme do změknutí květáku.

02.Přidáme vařené propasírované brambory, smetanu a špetku xantanu, důkladně promícháme, rozmixujeme tyčovým mixérem, propasírujeme a naplníme do šlehačkové lahve. Na přípravu této pěny potřebujeme 2 bombičky. Pěnu necháme zchladnout asi na 70 °C.

03.V pánvi s rozpuštěným máslem orestujeme odložené růžičky květáku, osolte a opepřete.

04.Do skleničky na martini vložíme kousky uzeného pstruha a trochu nakrájené lahůdkové cibulky. Přidáme orestovaný květák, opatrně zastříkneme květákovou pěnou ze šlehačkové lahve a dozdobíme lahůdkovou cibulkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo