Kuchyně
Americká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Recept na legendární kuřecí stehýnka v BBQ omáčce vám předvede šéfkuchař Marcel Ihnačák v Kuchyni Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 140 kJ / 1 228 kcal
Bílkoviny
52,60 g
Tuky
78,20 g
Vláknina
8,70 g
Sůl
3,40 g
Sacharidy
70,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Marinádu připravíme smícháním kečupu, medu, bourbon whiskey, mleté papriky, soli, pepře, olivového oleje, nastrouhaného zázvoru a česneku.
02.Umytá a osušená kuřecí stehna přesekneme na půlku, přendáme do zapékací mísy nebo na plech a potřeme připravenou marinádou (část marinády odložíme na později do dresinku).
03.Tip: Chutě se lépe spojí, když maso 1–2 hodiny před pečením marinujeme.
04.Podlijeme horkou vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 45 minut.
05.Oloupané brambory nakrájíme na hranolky a blanšírujeme (2–3 minuty povaříme v osolené vodě). Přecedíme a necháme okapat. V hlubokém hrnci s rozpáleným olejem je do zlatova za občasného promíchání smažíme. Usmažené hranolky osušíme na papírových utěrkách a před podáváním osolíme.
06.Oloupanou mrkev nakrájíme na tenké proužky, celer na menší kousky a ředkvičky na plátky. Přendáme do misky, ochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a šťávou z ½ citronu.
07.Zbylou marinádu promícháme s majonézou a ochutíme pár kapkami citronové šťávy, solí, pepřem a nasekanou petrželovou natí. Před podáváním necháme dresink důkladně vychladnout.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT