Kuřecí stehna v BBQ omáčce
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Recept na legendární kuřecí stehýnka v BBQ omáčce vám předvede šéfkuchař Marcel Ihnačák v Kuchyni Lidlu.

Tagy

Party

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

BBQ kuřecí stehna

  • 1 kg kuřecích stehen Řezníkova čerstvá porce
  • 150 g pikantního kečupu Kania
  • 2 × lžíce medu
  • 50 ml bourbon whiskey Western Gold
  • 1 × lžíce pálivé mleté papriky Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × cm zázvoru
  • 4 × stroužky česneku

Domácí hranolky

  • 1 kg brambor
  • slunečnicový olej Vita D'or

Salát

  • 1 × velká mrkev
  • 3 × řapíky celeru
  • 1 × svazek ředkviček
  • 0,5 × citronu (šťáva)

Dresink

  • 150 ml majonézy Kania
  • citron (šťáva)
  • čerstvá listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 140 kJ / 1 228 kcal

Bílkoviny

52,60 g

Tuky

78,20 g

Vláknina

8,70 g

Sůl

3,40 g

Sacharidy

70,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

BBQ kuřecí stehna:

01.Marinádu připravíme smícháním kečupu, medu, bourbon whiskey, mleté papriky, soli, pepře, olivového oleje, nastrouhaného zázvoru a česneku.

02.Umytá a osušená kuřecí stehna přesekneme na půlku, přendáme do zapékací mísy nebo na plech a potřeme připravenou marinádou (část marinády odložíme na později do dresinku).

03.Tip: Chutě se lépe spojí, když maso 1–2 hodiny před pečením marinujeme.

04.Podlijeme horkou vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 45 minut.

Domácí hranolky:

05.Oloupané brambory nakrájíme na hranolky a blanšírujeme (2–3 minuty povaříme v osolené vodě). Přecedíme a necháme okapat. V hlubokém hrnci s rozpáleným olejem je do zlatova za občasného promíchání smažíme. Usmažené hranolky osušíme na papírových utěrkách a před podáváním osolíme.

Salát:

06.Oloupanou mrkev nakrájíme na tenké proužky, celer na menší kousky a ředkvičky na plátky. Přendáme do misky, ochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a šťávou z ½ citronu.

Dresink:

07.Zbylou marinádu promícháme s majonézou a ochutíme pár kapkami citronové šťávy, solí, pepřem a nasekanou petrželovou natí. Před podáváním necháme dresink důkladně vychladnout.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo