Počet porcí
3 porce
Doba přípravy
1 hod. 20 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si recept kuřecí stehna s houbami a bílými fazolemi podle Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 941 kJ / 942 kcal
Bílkoviny
67,70 g
Tuky
45,30 g
Vláknina
16,00 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
66,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Fazole probereme, propláchneme, namočíme do studené vody a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den uvaříme s bobkovými listy doměkka, scedíme a necháme okapat.
02.Omyté a osušené žampiony a hlívu nakrájíme na menší kousky, které orestujeme na olivovém oleji. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a několik větviček rozmarýnu, osolíme, opepříme a dále opékáme.
03.Kuřecí čtvrtky omyjeme, osušíme, rozdělíme na menší části a přidáme k houbám a orestujeme ze všech stran dozlatova. Přidáme uvařené bílé fazole, promícháme a podlijeme vínem. Jakmile se odpaří alkohol, přidáme máslo a přilijeme vývar. Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme doměkka 45 – 60 minut.
04.Pečené kuřecí kousky s fazolemi servírujeme posypané lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT