Kuřecí špízy s grilovanou řepou a gorgonzolou

play Přehrát video recept
Kuřecí špízy s grilovanou řepou a gorgonzolou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Příprava špízů je jedna z nejzábavnějších součástí každoročních grilovaček. Není proto divu, že k napichování surovin na špejle se rády přidávají i děti. Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil recept na špízy z kuřecích stehen, žampionů a červené cibule. Kromě toho, že se naučíte namíchat i voňavou marinádu z bylinek a citronové kůry, vyzkoušíte si i grilovanou červenou řepu jako přílohu. Nakonec zbývá už jen gorgonzolový dip a můžete podávat!

Tagy

Grilování

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g kuřecích stehen bez kůže a kosti Řezníkova čerstvá porce
  • čerstvý tymián
  • 1 × citron
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × červená cibule
  • 100 g žampionů
  • 500 g vařené červené řepy
  • 200 g zakysané smetany Pilos
  • 100 g gorgonzoly Lovilio
  • 1 × chléb nebo jiné světlé pečivo
  • 100 g salátu mix
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 1 × hrst vlašských ořechů Alesto

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 350 kJ / 801 kcal

Bílkoviny

57,80 g

Tuky

48,60 g

Vláknina

5,60 g

Sůl

2,50 g

Sacharidy

35,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Špízy:

01.Maso nakrájíme na kousky, posypeme tymiánem, nastrouhanou citronovou kůrou, solí, pepřem, pokapeme olejem a necháme marinovat. Cibuli rozčtvrtíme, menší žampiony necháme celé a ty větší překrojíme. Řepu z vrchu nařežeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a grilujeme ze všech stran. 

Dřevěné špejle předem namočíme do vody, aby během grilování nehořely.

02.Na špejle střídavě napichujeme kousky masa, cibule a žampiony. Gril potřeme olejem a špízy za občasného obracení grilujeme dozlatova.

 Gorgonzolový dip:

03.V misce smícháme smetanu, gorgonzolu, sůl, pepř, citronovou kůru a olej. 

04.Krajíce chleba opečeme na grilu a pokapeme olejem. 

Servírování:

05.Řepu rozložíme na talíř, přidáme salátové listy, špízy a křupavý chléb. Na řepu dáme gorgonzolový dip a celé jídlo posypeme nasekanou cibulkou a rozdrcenými ořechy.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo