Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Inspirujte se Kuchyní Lidlu a připravte si kuřecí soté se zeleninou a dušenou rýží podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 911 kJ / 696 kcal
Bílkoviny
44,00 g
Tuky
19,30 g
Vláknina
5,20 g
Sůl
1,37 g
Sacharidy
79,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brokolici rozebereme na menší růžičky, zblanšírujeme ve vroucí osolené vodě do poloměkka, scedíme a necháme okapat. Česnek, zázvor, pálivou papričku bez semínek nakrájíme nadrobno a začneme restovat na rozehřátém olivovém oleji. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, přidáme k základu, osolíme a opepříme. Žampiony překrojíme na menší kousky a vložíme do pánve. Papriky nakrájíme na větší kostky a bílou část lahůdkové cibulky na kolečka a také přidáme do pánve, osolíme a opepříme. Mícháme lehce, aby se soté restovalo, ale nedusilo. Chvíli před dokončením přidáme kousek másla, podlijeme vínem, povaříme, aby se z vína odpařil alkohol, a vmícháme brokolici.
02.Rýži krátce orestujeme na rozehřátém oleji, osolíme, zalijeme vroucí vodou (1 cm nad rýži), přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 180 C na 10 - 15 minut.
03.Kuřecí soté podáváme s dušenou rýží, posypeme zelenou částí lahůdkové cibulky a hoblinkami sýra grana padano.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT