Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na kuřecí prsa plněná sýrem ementál a schwarzwaldskou šunkou. Najdete ho na stránkách Kuchyně Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 955 kJ / 945 kcal
Bílkoviny
69,90 g
Tuky
57,80 g
Vláknina
3,80 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
35,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuřecí prsní řízky omyjeme, osušíme a každý rozkrojíme na 4 tenčí řízky, které pod potravinovou fólií naklepeme, osolíme, opepříme a zabalíme do plátků šunky. Tu na řízky lehce přitlačíme a poté celé obalujeme v trojobalu (mouka – vejce – strouhanka), přičemž strouhanku smícháme se sýrem a nasekanou petrželkou. Obalená prsa smažíme opatrně v rozpálené pánvi s rostlinným olejem z obou stran dozlatova. Vyjmeme na kuchyňský ubrousek, abychom odstranili přebytečný olej.
02.Omytou hlívu natrháme na proužky, spodní tužší část odkrojíme. Nakrájíme na kolečka česnek a pálivou papričku. V pánvi s olivovým olejem krátce osmahneme nejprve česnek s papričkou a rozmarýnem a přidáme hlívu. Osolíme, opepříme a krátce restujeme.
03.V míse smícháme omytou rukolu, olivový olej a balzamiko osolíme a opepříme.
04.Na talíř servírujeme nejprve osmahnutou hlívu bez rozmarýnu, na ni položíme 3 obalené řízečky, do jejichž středu naaranžujeme rukolu a 3 měsíčky citronu na dochucení.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT