Kuřecí prsní řízky v sýrové strouhance

play Přehrát video recept
Kuřecí prsní řízky v sýrové strouhance
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na kuřecí prsa plněná sýrem ementál a schwarzwaldskou šunkou. Najdete ho na stránkách Kuchyně Lidlu.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g kuřecích prsních řízků XXL Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 4 × plátky Schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • 100 g hladké mouky Castello (na obalování)
  • 2 × vejce "M"
  • 100 g strouhanky Castello
  • 100 g sýru Grana Padano
  • 2 × lžíce petrželky
  • 200 ml řepkového oleje + na smažení
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 4 × stroužky česneku
  • 0,5 × pálivé papričky
  • 2 × lžíce olivového oleje Primadonna + na restování
  • 2 × větvičky rozmarýnu
  • 200 g rukoly
  • 2 × lžíce balzamika Acentino
  • 1 × citron

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 955 kJ / 945 kcal

Bílkoviny

69,90 g

Tuky

57,80 g

Vláknina

3,80 g

Sůl

2,80 g

Sacharidy

35,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kuřecí prsní řízky

01.Kuřecí prsní řízky omyjeme, osušíme a každý rozkrojíme na 4 tenčí řízky, které pod potravinovou fólií naklepeme, osolíme, opepříme a zabalíme do plátků šunky. Tu na řízky lehce přitlačíme a poté celé obalujeme v trojobalu (mouka – vejce – strouhanka), přičemž strouhanku smícháme se sýrem a nasekanou petrželkou. Obalená prsa smažíme opatrně v rozpálené pánvi s rostlinným olejem z obou stran dozlatova. Vyjmeme na kuchyňský ubrousek, abychom odstranili přebytečný olej.

Hlíva

02.Omytou hlívu natrháme na proužky, spodní tužší část odkrojíme. Nakrájíme na kolečka česnek a pálivou papričku. V pánvi s olivovým olejem krátce osmahneme nejprve česnek s papričkou a rozmarýnem a přidáme hlívu. Osolíme, opepříme a krátce restujeme.

Rukola

03.V míse smícháme omytou rukolu, olivový olej a balzamiko osolíme a opepříme.

Servírování

04.Na talíř servírujeme nejprve osmahnutou hlívu bez rozmarýnu, na ni položíme 3 obalené řízečky, do jejichž středu naaranžujeme rukolu a 3 měsíčky citronu na dochucení.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo