Kuřecí prsa s opečenou zeleninou a bazalkovou omáčkou

play Přehrát video recept
Kuřecí prsa s opečenou zeleninou a bazalkovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

16 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte nápad na jednoduchý a lehký oběd či večeři? Přesně pro takový případ připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák recept na kuřecí prsa s opečenou zeleninou. Využijete v něm kromě rajčat a česneku hlavně lilek a cuketu, které dodají zeleninové směsi výjimečnou chuť. Kromě toho, jak zeleninu zbavit přebytečné vody i jak ji správně orestovat, se dozvíte, jak očistit a naporcovat samotná kuřecí prsa. Celý recept dokončí jednoduchá bazalková omáčka, která má nejenom intenzivní chuť a aroma, ale také se velmi jednoduše připravuje. Vystačíte si s rajčatovým protlakem, smetanou a samozřejmě velkorysou hrstí čerstvé bazalky.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × lilek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania • 1 cuketa
  • 1 × cuketa
  • 5 × stroužků česneku
  • 100 g cherry rajčat
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý tymián
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • 1 kg kuřecích prsou
  • 2 × lžíce rajčatového protlaku Kania
  • 200 ml smetany na šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • 1 × hrst parmazánu Parmigiano Reggiano Lovilio

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 145 kJ / 752 kcal

Bílkoviny

83,90 g

Tuky

38,40 g

Vláknina

5,00 g

Sůl

1,80 g

Sacharidy

16,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Opečená zelenina:

01.Umytý a osušený lilek nakrájíme na menší kousky a přendáme do misky. Osolíme a necháme „vypotiť“ ‒ lilek tak zbavíme hořkosti.

02.Cuketu rovnoměrně nakrájíme, tři stroužky česneku nasekáme na plátky a cherry rajčátka na poloviny.

03.V rozehřáté pánvi s olejem orestujeme cuketu. Lilek osušíme a přihodíme k cuketě. Zlehka osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.

04.Těsně před dokončením přidáme rajčata s česnekem. Na závěr pokapeme citronovou šťávou.

Kuřecí s omáčkou:

05.Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na větší kusy. Ochutíme solí a pepřem. Restujeme v rozehřáté pánvi s olejem. Přihodíme najemno nasekané dva stroužky česneku. Asi 5 minut před dokončením přidáme protlak a restujeme. Po chvíli podlijeme smetanou a na mírném ohni krátce povaříme. Podle chuti dosolíme, dopepříme a zamícháme natrhanou bazalku.

Servírování:

06.Kuřecí prsa s bazalkovou omáčkou a opečenou zeleninou servírujeme dozdobené lístky máty a hoblinkami parmazánu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo