Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
16 min.
Obtížnost
Začátečník
Hledáte nápad na jednoduchý a lehký oběd či večeři? Přesně pro takový případ připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák recept na kuřecí prsa s opečenou zeleninou. Využijete v něm kromě rajčat a česneku hlavně lilek a cuketu, které dodají zeleninové směsi výjimečnou chuť. Kromě toho, jak zeleninu zbavit přebytečné vody i jak ji správně orestovat, se dozvíte, jak očistit a naporcovat samotná kuřecí prsa. Celý recept dokončí jednoduchá bazalková omáčka, která má nejenom intenzivní chuť a aroma, ale také se velmi jednoduše připravuje. Vystačíte si s rajčatovým protlakem, smetanou a samozřejmě velkorysou hrstí čerstvé bazalky.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 145 kJ / 752 kcal
Bílkoviny
83,90 g
Tuky
38,40 g
Vláknina
5,00 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
16,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Umytý a osušený lilek nakrájíme na menší kousky a přendáme do misky. Osolíme a necháme „vypotiť“ ‒ lilek tak zbavíme hořkosti.
02.Cuketu rovnoměrně nakrájíme, tři stroužky česneku nasekáme na plátky a cherry rajčátka na poloviny.
03.V rozehřáté pánvi s olejem orestujeme cuketu. Lilek osušíme a přihodíme k cuketě. Zlehka osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
04.Těsně před dokončením přidáme rajčata s česnekem. Na závěr pokapeme citronovou šťávou.
05.Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na větší kusy. Ochutíme solí a pepřem. Restujeme v rozehřáté pánvi s olejem. Přihodíme najemno nasekané dva stroužky česneku. Asi 5 minut před dokončením přidáme protlak a restujeme. Po chvíli podlijeme smetanou a na mírném ohni krátce povaříme. Podle chuti dosolíme, dopepříme a zamícháme natrhanou bazalku.
06.Kuřecí prsa s bazalkovou omáčkou a opečenou zeleninou servírujeme dozdobené lístky máty a hoblinkami parmazánu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT