Kuchyně
Italská
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Recept na kuřecí prsa s lilkem a mozzarellou Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 381 kJ / 569 kcal
Bílkoviny
62,80 g
Tuky
27,20 g
Vláknina
6,30 g
Sůl
2,70 g
Sacharidy
17,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, zlehka promícháme a necháme 5 – 10 minut odstát, abychom ho zbavili horkosti, poté opláchneme studenou vodou a důkladně osušíme. Česnek a bílé části lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno a restujeme v rozehřátém hrnci s olivovým olejem dozlatova, přidáme lilek, osolíme a opepříme, podle potřeby můžeme pokapat olivovým olejem. Jakmile lilek zezlátne, přidáme rajčata z konzervy a dusíme na mírném ohni 15 – 20 minut. Je-li směs příliš hustá, přilijeme trochu vody. Stáhneme z ohně, přidáme nakrájenou bazalku a promícháme.
02.Kuřecí prsa nařízneme podélně, aby vznikly ploché silnější plátky, přes fólii naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme v rozehřáté grilovací pánvi s trochou olivového oleje. Jakmile je maso z jedné strany opečené dozlatova, otočíme, na každý plátek položíme dva tenké plátky mozzarelly, osolíme a opepříme. Do pánve přidáme kousek másla, zakápneme šťávou z ½ citronu a dopečeme v troubě předehřáté na 220 °C na funkci gril, až se mozzarella rozpustí.
03.K rukole přidáme nadrobno nakrájenou zelenou část lahůdkové cibulky, zakápneme šťávou z ½ citronu a olivovým olejem, osolíme, opepříme a zlehka promícháme.
04.Na talíř naservírujeme porci dušeného lilku a plátek masa, obložíme rukolovým salátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT