Kuřecí prsa s lilkem a mozzarellou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Recept na kuřecí prsa s lilkem a mozzarellou Marcela Ihnačáka.

Tagy

Světová kuchyně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg kuřecích prsních řízků Řezníkova čerstvá porce
  • 2 × lilky
  • sůl s jódem Castello
  • mletý černý pepř Mikado
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × konzervy krájených loupaných rajčat Freshona
  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • 250 g sýra mozzarella Lovilio
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 1 × citron (šťáva)
  • 2 × hrsti rukoly

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 381 kJ / 569 kcal

Bílkoviny

62,80 g

Tuky

27,20 g

Vláknina

6,30 g

Sůl

2,70 g

Sacharidy

17,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, zlehka promícháme a necháme 5 – 10 minut odstát, abychom ho zbavili horkosti, poté opláchneme studenou vodou a důkladně osušíme. Česnek a bílé části lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno a restujeme v rozehřátém hrnci s olivovým olejem dozlatova, přidáme lilek, osolíme a opepříme, podle potřeby můžeme pokapat olivovým olejem. Jakmile lilek zezlátne, přidáme rajčata z konzervy a dusíme na mírném ohni 15 – 20 minut. Je-li směs příliš hustá, přilijeme trochu vody. Stáhneme z ohně, přidáme nakrájenou bazalku a promícháme.

02.Kuřecí prsa nařízneme podélně, aby vznikly ploché silnější plátky, přes fólii naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme v rozehřáté grilovací pánvi s trochou olivového oleje. Jakmile je maso z jedné strany opečené dozlatova, otočíme, na každý plátek položíme dva tenké plátky mozzarelly, osolíme a opepříme. Do pánve přidáme kousek másla, zakápneme šťávou z ½ citronu a dopečeme v troubě předehřáté na 220 °C na funkci gril, až se mozzarella rozpustí.

03.K rukole přidáme nadrobno nakrájenou zelenou část lahůdkové cibulky, zakápneme šťávou z ½ citronu a olivovým olejem, osolíme, opepříme a zlehka promícháme.

Servírování:

04.Na talíř naservírujeme porci dušeného lilku a plátek masa, obložíme rukolovým salátem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo