Kuchyně
Slovenská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si kuřecí prsa s bryndzovou náplní podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 671 kJ / 877 kcal
Bílkoviny
99,77 g
Tuky
30,37 g
Vláknina
6,24 g
Sůl
3,36 g
Sacharidy
46,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěné brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, přidáme dozlatova osmažené bílé části lahůdkové cibulky a rozšťoucháme. Podle potřeby dosolíme.
02.Bryndzu smícháme s nasekanou pažitkou, trochu osolíme a opepříme.
03.Kuřecí prsa očistíme, rozřežeme tak, aby vznikly tenké plátky a pod fólií naklepeme. Osolíme, opepříme, na každý položíme plátky šunky nebo slaniny a přidáme lžíci bryndzové náplně. Přeložíme tak, aby vznikly kapsy, které opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem dozlatova. Poté vložíme ještě na 5 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
04.Do výpeku přidáme lžíci másla a trochu citronové šťávy, čímž jednoduše vytvoříme omáčku.
05.Kuřecí prsa plněná bryndzou podáváme se šťouchanými bramborami, přelijeme omáčkou a dozdobíme nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT