Kuřecí prsa plněná žampiony a tvarohem

play Přehrát video recept
Kuřecí prsa plněná žampiony a tvarohem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Šéfkuchař Marcel Ihnačák přichystal recept na kuřecí kapsy plněné zajímavou směsí restovaných žampionů, česneku, tvarohu a sýru Grana Padano. Kromě toho, že se naučíte, jak připravit prsa, abyste z nich mohli udělat kapsy, ze kterých nebude náplň vytékat, zjistíte i, co můžete vyzkoušet za přílohu. Marcel Ihnačák zvolil restovaný lilek s jarní cibulkou a špenátem. Ideální jarní oběd!

Tagy

Do 30 minut

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 50 g žampionů (bílé nebo hnědé)
  • 5 × stroužků česneku
  • čerstvý tymián
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × lilek
  • 2 × kuřecí prsa Řezníkova čerstvá porce
  • 100 g roztíratelného polotučného tvarohu Pilos
  • 1 × citron (kůra)
  • 1 × hrst strouhaného sýra Grana Padano Lovilio
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 1 × hrst mladého špenátu
  • 1 × plátek másla Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 974 kJ / 472 kcal

Bílkoviny

54,10 g

Tuky

22,80 g

Vláknina

6,40 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

18,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do pánve nalijeme olej a rozehřejeme. Postupně přidáváme nadrobno nasekané žampiony, tři stroužky česneku, tymián, sůl, pepř a restujeme dozlatova. Potom je přendáme do misky a necháme vychladnout.

02.Umytý a osušený lilek nakrájíme na kousky a přendáme na talíř vystlaný papírem. Osolíme a necháme „vypotiť“ ‒ lilek tak zbavíme hořkosti.   

03.Očištěná kuřecí prsa překrojíme tak, abychom získali větší pláty, které pod fólií naklepeme. Osolíme a opepříme.

04.Vychladnuté žampiony smícháme s tvarohem, solí, pepřem, citronovou kůrou a nastrouhaným sýrem. Náplň naneseme do středu plátů, zabalíme do kapsy a uzavřeme špejlí. Kapsy restujeme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran dozlatova. Potom je necháme dopéct v troubě vyhřáté na 200 °C asi 5 minut.

05.Lilek osušíme, opepříme a restujeme v pánvi s olejem. Po chvíli přidáme najemno nasekané dva stroužky česneku a bílé části lahůdkových cibulek. Ochutíme nasekaným tymiánem a podle potřeby pokapeme olejem. Na závěr přidáme umytý a osušený špenát, plátek másla a odstavíme.

Servírování:

06.Kuřecí prsa plněná houbami servírujeme s opečeným lilkem a mladým špenátem. Dozdobíme najemno nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo