Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Šéfkuchař Marcel Ihnačák přichystal recept na kuřecí kapsy plněné zajímavou směsí restovaných žampionů, česneku, tvarohu a sýru Grana Padano. Kromě toho, že se naučíte, jak připravit prsa, abyste z nich mohli udělat kapsy, ze kterých nebude náplň vytékat, zjistíte i, co můžete vyzkoušet za přílohu. Marcel Ihnačák zvolil restovaný lilek s jarní cibulkou a špenátem. Ideální jarní oběd!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 974 kJ / 472 kcal
Bílkoviny
54,10 g
Tuky
22,80 g
Vláknina
6,40 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
18,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do pánve nalijeme olej a rozehřejeme. Postupně přidáváme nadrobno nasekané žampiony, tři stroužky česneku, tymián, sůl, pepř a restujeme dozlatova. Potom je přendáme do misky a necháme vychladnout.
02.Umytý a osušený lilek nakrájíme na kousky a přendáme na talíř vystlaný papírem. Osolíme a necháme „vypotiť“ ‒ lilek tak zbavíme hořkosti.
03.Očištěná kuřecí prsa překrojíme tak, abychom získali větší pláty, které pod fólií naklepeme. Osolíme a opepříme.
04.Vychladnuté žampiony smícháme s tvarohem, solí, pepřem, citronovou kůrou a nastrouhaným sýrem. Náplň naneseme do středu plátů, zabalíme do kapsy a uzavřeme špejlí. Kapsy restujeme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran dozlatova. Potom je necháme dopéct v troubě vyhřáté na 200 °C asi 5 minut.
05.Lilek osušíme, opepříme a restujeme v pánvi s olejem. Po chvíli přidáme najemno nasekané dva stroužky česneku a bílé části lahůdkových cibulek. Ochutíme nasekaným tymiánem a podle potřeby pokapeme olejem. Na závěr přidáme umytý a osušený špenát, plátek másla a odstavíme.
06.Kuřecí prsa plněná houbami servírujeme s opečeným lilkem a mladým špenátem. Dozdobíme najemno nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT