Kuchyně
Česká, Slovenská
Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
1 hod. 40 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 347 kJ / 800 kcal
Bílkoviny
49,70 g
Tuky
49,10 g
Vláknina
4,30 g
Sůl
2,00 g
Sacharidy
49,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuřecí čtvrtky rozdělíme na menší části, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a orestujeme ve větším hrnci s rozpuštěným sádlem dozlatova. V polovině restování přidáme postupně žampiony nakrájené na čtvrtiny, česnek a bílou část pórku (zelenou část odložíme na později) nakrájené najemno. K orestovanému základu přidáme mletou sladkou papriku, stáhneme plamen, chvíli orestujeme, podlijeme vínem a počkáme, až se z vína odpaří alkohol. Podlijeme horkou vodou tak, aby bylo maso téměř úplně přelité, a dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka (asi 40 minut). Před dokončením přidáme nadrobno nakrájenou zelenou část pórku, stáhneme oheň, přidáme špenát a smetanu.
02.Špecle krátce povaříme ve vroucí osolené vodě, až vyplavou na hladinu (2 - 3 minuty), scedíme, necháme okapat a krátce orestujeme v pánvi s rozpuštěným máslem.
03.Pokrm servírujeme do hlubšího talíře, špecle i kousek masa přelijeme omáčkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT