Kuřecí paprikáš se špenátem a žampiony

play Přehrát video recept
Kuřecí paprikáš se špenátem a žampiony
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká, Slovenská

počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ochutnejte recept Marcela Ihnačáka na rychlý kuřecí paprikáš se špenátem a žampiony.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kuřecí paprikáš

  • 1 kg kuřecích čtvrtek Řezníkova čerstvá porce
  • sůl s jódem Castello
  • mletý černý pepř Mikado
  • hladká mouka Castello (na obalení)
  • 2 × lžíce vepřového sádla Pikok
  • 200 g žampionů
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × pórek
  • 1 × lžíce mleté sladké papriky Mikado
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 125 g listového špenátu
  • 250 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)

Špecle

  • 500 g chlazených špeclí Chef Select
  • 2 × lžíce másla Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 347 kJ / 800 kcal

Bílkoviny

49,70 g

Tuky

49,10 g

Vláknina

4,30 g

Sůl

2,00 g

Sacharidy

49,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kuřecí paprikáš:

01.Kuřecí čtvrtky rozdělíme na menší části, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a orestujeme ve větším hrnci s rozpuštěným sádlem dozlatova. V polovině restování přidáme postupně žampiony nakrájené na čtvrtiny, česnek a bílou část pórku (zelenou část odložíme na později) nakrájené najemno. K orestovanému základu přidáme mletou sladkou papriku, stáhneme plamen, chvíli orestujeme, podlijeme vínem a počkáme, až se z vína odpaří alkohol. Podlijeme horkou vodou tak, aby bylo maso téměř úplně přelité, a dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka (asi 40 minut). Před dokončením přidáme nadrobno nakrájenou zelenou část pórku, stáhneme oheň, přidáme špenát a smetanu.

Špecle:

02.Špecle krátce povaříme ve vroucí osolené vodě, až vyplavou na hladinu (2 - 3 minuty), scedíme, necháme okapat a krátce orestujeme v pánvi s rozpuštěným máslem.

Servírování:

03.Pokrm servírujeme do hlubšího talíře, špecle i kousek masa přelijeme omáčkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo