Kuřecí kung-pao
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Víte, jak se dělá opravdové kung-pao? Protože čína nejsou jen kuřecí prsa smíchaná se sójovkou, přichystal šéfkuchař Roman Paulus klasický retro recept na kuře kung-pao.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g masa z kuřecích stehen Řezníkova čerstvá porce
  • 2 × vejce „M“ (bílky)
  • 100 ml sójové omáčky
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 4 × lžíce bramborového škrobu Castello
  • řepkový olej Vita D'or
  • 2 × lžíce sekaného zázvoru
  • 2 × lžíce sekané pálivé papričky
  • 2 × lžíce drceného česneku
  • hrst pórku
  • 1 × lžička krupicového cukru Castello
  • hrst solených pražených arašídů Alesto
  • červené papriky na ozdobu
  • 200 g jasmínové rýže Golden Sun
  • 1 × lahůdková cibulka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 847 kJ / 680 kcal

Bílkoviny

37,10 g

Tuky

33,80 g

Vláknina

2,20 g

Sůl

4,60 g

Sacharidy

56,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Kuřecí stehna vykostíme a zbavíme kůže.

Video o vykosťování kuřecího stehna najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Drůbeží maso nakrájíme na kostky, přidáme bílky, lžíci sójové omáčky, opepříme a smícháme se 3 lžícemi škrobu. Necháme marinovat alespoň 3 hodiny v lednici.

03.Poté smažíme jednotlivé kousky do křupava ve wok pánvi s asi 2 cm oleje, maso scedíme a na části zbylého oleje restujeme nadrobno nakrájený zázvor, pálivou papričku a česnek. Po chvilce přidáme pórek nakrájený na nudličky, trochu cukru a necháme zkaramelizovat. Přisypeme arašídy, po chvilce i osmažené kuřecí maso a ochutíme sójovou omáčkou. Necháme krátce restovat a zahustíme trochou vody s rozmíchaným zbylým škrobem.

04.Ozdobíme nudličkami červené papriky a podáváme s jasmínovou rýží uvařenou podle návodu a ozdobenou nasekanou lahůdkovou cibulkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo