Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Víte, jak se dělá opravdové kung-pao? Protože čína nejsou jen kuřecí prsa smíchaná se sójovkou, přichystal šéfkuchař Roman Paulus klasický retro recept na kuře kung-pao.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 847 kJ / 680 kcal
Bílkoviny
37,10 g
Tuky
33,80 g
Vláknina
2,20 g
Sůl
4,60 g
Sacharidy
56,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuřecí stehna vykostíme a zbavíme kůže.
Video o vykosťování kuřecího stehna najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Drůbeží maso nakrájíme na kostky, přidáme bílky, lžíci sójové omáčky, opepříme a smícháme se 3 lžícemi škrobu. Necháme marinovat alespoň 3 hodiny v lednici.
03.Poté smažíme jednotlivé kousky do křupava ve wok pánvi s asi 2 cm oleje, maso scedíme a na části zbylého oleje restujeme nadrobno nakrájený zázvor, pálivou papričku a česnek. Po chvilce přidáme pórek nakrájený na nudličky, trochu cukru a necháme zkaramelizovat. Přisypeme arašídy, po chvilce i osmažené kuřecí maso a ochutíme sójovou omáčkou. Necháme krátce restovat a zahustíme trochou vody s rozmíchaným zbylým škrobem.
04.Ozdobíme nudličkami červené papriky a podáváme s jasmínovou rýží uvařenou podle návodu a ozdobenou nasekanou lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT