Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Kuřecí křidélka se dají připravit na hromadu způsobů, ale tento patří mezi ty nejzajímavější. Šéfkuchař Marcel Ihnačák vás naučí namíchat skvělou marinádu na kuřecí křídla z rybízového džemu, medu, bílého vína a sušených brusinek. Sladká marináda pomůže dodat křidélkům tu nejkřupavější kůžičku, na které si pochutnáte i s přílohou v podobě pečené dýně s červenou cibulí. Zatímco se bude vše dohromady péct, stihnete si namíchat i jednoduchý jogurtový dip s osvěžující mátou a citronovou šťávou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 352 kJ / 562 kcal
Bílkoviny
27,40 g
Tuky
25,10 g
Vláknina
6,30 g
Sůl
1,20 g
Sacharidy
54,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Dýni přepůlíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Dýni s cibulí vložíme do mísy, ochutíme solí, pepřem, polijeme olejem a zlehka promícháme.
02.Do druhé mísy dáme džem, přilijeme víno a olej, osolíme, opepříme, osladíme lžící medu a brusinkami. Promícháme a do marinády vložíme osolená a opepřená kuřecí křídla.
03.Na plech vystlaný pečicím papírem rozložíme nejprve dýni s cibulí a navrch přidáme marinovaná kuřecí křídla. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 40 minut.
04.Když se křídla pečou, připravíme dresink. Do mísy dáme jogurt, osolíme, opepříme, přidáme lžíci medu, šťávu z citronu a nasekanou mátu bez stonků.
05.Pečená kuřecí křídla servírujeme s dýní a jogurtovou zálivkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT