Kuchyně
Asijská, Indická
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Pokročilý
Máte chuť na kari s kuřecím masem? Navštivte kuchynilidlu.cz a vyzkoušejte nejnovější recept Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 662 kJ / 636 kcal
Bílkoviny
44,00 g
Tuky
38,00 g
Vláknina
7,40 g
Sůl
0,90 g
Sacharidy
31,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V pánvi na troše rostlinného oleje orestujeme najemno nakrájenou cibuli, zázvor a česnek. Kuřecí stehna zbavíme kůže a vykostíme. Z ořezů, kostí, kořenové zeleniny, pepře, nového koření a bobkových listů připravíme vývar. Maso nakrájíme na menší kousky. Po orestování cibule, zázvoru a česneku přidáme rajčata nakrájená na kostičky a dusíme doměkka. Přidáme kousky kuřecího masa a chvíli restujeme. Osolíme a ochutíme kari kořením. Podlijeme kuřecím vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném plameni 20–25 minut doměkka. Omáčku nakonec zjemníme smetanou a necháme přejít varem. Před servírováním můžeme přidat nahrubo nasekaný koriandr a promíchat.
02.Kuřecí kari servírujeme v hlubokém talíři, můžeme ozdobit lístky koriandru a měsíčky limetky. Jako příloha se hodí dušená rýže Basmati.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT