Kuřecí játra s hruškami a ořechy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

35 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pokud chcete mít rychle na stole a přitom si skvěle pochutnat, je toto jídlo přesně to pravé pro vás! Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil recept na kuřecí játra, která doplnil restovanými ořechy a hruškami. Sami se přesvědčíte, jak jednoduchý recept to je – ve video návodu se naučíte, jak správně játra očistit i jak orestovat ořechy, aby se vám nepřipálily. Nakonec vykouzlíte skvělou směs, kterou výborně doplní červené víno a restované topinky společně s jednoduchým salátkem coby přílohou.

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × hrst vlašských ořechů Alesto
  • 400 g kuřecích jater Řezníkova čerstvá porce
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 3 × hrušky
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • bílé pečivo podle chuti
  • čerstvý tymián
  • 150 ml červeného suchého vína Bordeaux
  • 50 g másla Pilos
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 50 g salátu mix
  • ½ citronu (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 674 kJ / 400 kcal

Bílkoviny

24,80 g

Tuky

19,50 g

Vláknina

5,60 g

Sůl

0,60 g

Sacharidy

27,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Na suché pánvi krátce orestujeme ořechy.

02.Játra očistíme, překrojíme a opékáme v rozehřáté pánvi s olejem. Po chvíli přidáme na menší kousky nakrájené dvě hrušky, nadrobno nasekané tři stroužky česneku a bílé části lahůdkové cibulky. Promícháme a restujeme do zlatova.

03.Mezitím opečené ořechy přendáme do misky a do pánve nalijeme olej, na kterém opečeme krajíce pečiva.

04.Orestovaná játra ochutíme tymiánem, podlijeme vínem a chvíli povaříme, dokud se z nich neodpaří alkohol. Potom přidáme máslo, osolíme, opepříme a stáhneme z ohně.

Játra solíme až před dovařením, aby neztvrdla.

05.Opečené krajíce zlehka potřeme stroužkem česneku.

06.V misce smícháme umytý salát, orestované podrcené ořechy, nakrájenou čerstvou hrušku a nasekané zelené časti lahůdkové cibulky. Ochutíme olejem, solí, kořením a citronovou šťávou.

07.Na opečené krajíce rozvrstvíme restovaná játra a přelijeme výpekem. Servírujeme s hruškovým salátem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo