Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
35 min.
Obtížnost
Začátečník
Pokud chcete mít rychle na stole a přitom si skvěle pochutnat, je toto jídlo přesně to pravé pro vás! Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil recept na kuřecí játra, která doplnil restovanými ořechy a hruškami. Sami se přesvědčíte, jak jednoduchý recept to je – ve video návodu se naučíte, jak správně játra očistit i jak orestovat ořechy, aby se vám nepřipálily. Nakonec vykouzlíte skvělou směs, kterou výborně doplní červené víno a restované topinky společně s jednoduchým salátkem coby přílohou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 674 kJ / 400 kcal
Bílkoviny
24,80 g
Tuky
19,50 g
Vláknina
5,60 g
Sůl
0,60 g
Sacharidy
27,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Na suché pánvi krátce orestujeme ořechy.
02.Játra očistíme, překrojíme a opékáme v rozehřáté pánvi s olejem. Po chvíli přidáme na menší kousky nakrájené dvě hrušky, nadrobno nasekané tři stroužky česneku a bílé části lahůdkové cibulky. Promícháme a restujeme do zlatova.
03.Mezitím opečené ořechy přendáme do misky a do pánve nalijeme olej, na kterém opečeme krajíce pečiva.
04.Orestovaná játra ochutíme tymiánem, podlijeme vínem a chvíli povaříme, dokud se z nich neodpaří alkohol. Potom přidáme máslo, osolíme, opepříme a stáhneme z ohně.
Játra solíme až před dovařením, aby neztvrdla.
05.Opečené krajíce zlehka potřeme stroužkem česneku.
06.V misce smícháme umytý salát, orestované podrcené ořechy, nakrájenou čerstvou hrušku a nasekané zelené časti lahůdkové cibulky. Ochutíme olejem, solí, kořením a citronovou šťávou.
07.Na opečené krajíce rozvrstvíme restovaná játra a přelijeme výpekem. Servírujeme s hruškovým salátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT