Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Podívejte se, jak si můžete připravit chutné kuře se žampionovou omáčkou podle Romana Pauluse. Recept najdete na stránkách Kuchyně Lidlu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 696 kJ / 1 122 kcal
Bílkoviny
64,20 g
Tuky
86,20 g
Vláknina
5,00 g
Sůl
2,60 g
Sacharidy
18,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omyté a osušené kuřecí čtvrtky rozdělíme na menší části, přendáme do zapékací mísy, osolíme, opepříme a přidáme větvičky čerstvého tymiánu. Podlijeme trochou vody a na každou část položíme kousek másla. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 60 minut.
02.Omyté a očištěné žampiony nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a orestujeme v rozpálené pánvi na troše rostlinného oleje dozlatova. Po orestování žampionů přidáme kousek másla a najemno nakrájenou cibuli a česnek. Podlijeme brandy (můžeme i flambovat) a počkáme, až se odpaří alkohol. Podlijeme vývarem a smetanou. Vaříme, až omáčka začne houstnout. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
03.Do středu mělkého talíře naservírujeme žampionovou omáčku, na ni kousky kuřecích čtvrtek a růžičky brokolice, které jsme vařili ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty. Jako příloha je vhodná dušená rýže.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT