Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou

play Přehrát video recept
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Podívejte se, jak si můžete připravit chutné kuře se žampionovou omáčkou podle Romana Pauluse. Recept najdete na stránkách Kuchyně Lidlu!

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × kuřecí zadní čtvrtky Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvý tymián
  • 100 ml vody
  • 100 g másla Pilos
  • 400 g žampionů
  • 30 ml rostlinného oleje
  • 1 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 100 ml brandy (lze i Goldbrand 30% Alliance)
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • čerstvá petrželka
  • 1 × brokolice

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 696 kJ / 1 122 kcal

Bílkoviny

64,20 g

Tuky

86,20 g

Vláknina

5,00 g

Sůl

2,60 g

Sacharidy

18,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kuřecí čtvrtky

01.Omyté a osušené kuřecí čtvrtky rozdělíme na menší části, přendáme do zapékací mísy, osolíme, opepříme a přidáme větvičky čerstvého tymiánu. Podlijeme trochou vody a na každou část položíme kousek másla. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 60 minut.

Žampionová omáčka

02.Omyté a očištěné žampiony nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a orestujeme v rozpálené pánvi na troše rostlinného oleje dozlatova. Po orestování žampionů přidáme kousek másla a najemno nakrájenou cibuli a česnek. Podlijeme brandy (můžeme i flambovat) a počkáme, až se odpaří alkohol. Podlijeme vývarem a smetanou. Vaříme, až omáčka začne houstnout. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Servírování

03.Do středu mělkého talíře naservírujeme žampionovou omáčku, na ni kousky kuřecích čtvrtek a růžičky brokolice, které jsme vařili ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty. Jako příloha je vhodná dušená rýže.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo