Kuře v sýrové omáčce s restovanými žampiony

play Přehrát video recept
Kuře v sýrové omáčce s restovanými žampiony
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Komu se stýská po dovolené v Itálii, může si ji připomenout díky tomuto jednoduchému, ale zato výbornému receptu. Šéfkuchař Roman Paulus se tentokrát nechal inspirovat chutěmi Apeninského poloostrova a přichystal kuře v parmezánové omáčce. Do tohoto sýrového jídla se nejvíce hodí kuřecí prsa a stehna, ale pochutnáte si i s krůtím nebo králičím masem. Stejně tak můžete parmezán vyzkoušet vyměnit za čedar nebo nějaký z modrých sýrů. Pokud navíc houbaříte, zkuste k restovaným žampiónům s parmskou šunkou přihodit i pár lesních hub. Nakonec nezapomeňte ani na přílohu. Nejvíce vám bude tento italský recept chutnat s čerstvými těstovinami.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g kuřecích prsních a stehenních řízků MIX Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × stroužky česneku
  • 1 × cibule
  • 100 ml bílého suchého vína Soave
  • 500 ml drůbežího vývaru
  • 100 ml smetany (33 % tuku) Pilos
  • 150 g parmezánu Parmigiano Reggiano Italiamo
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 200 g žampionů
  • 100 g prosciutta Pikok Pure
  • 400 g fusilli Tiradell
  • 2 × lahůdkové cibulky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 752 kJ / 1 135 kcal

Bílkoviny

80,50 g

Tuky

52,50 g

Vláknina

4,50 g

Sůl

4,20 g

Sacharidy

79,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Maso nakrájíme na kousky, které osolíme, opepříme a v pánvičce s rozpáleným olivovým olejem zprudka opečeme do zlatova.

02.Kuře vyndáme a na výpeku orestujeme česnek a cibuli nakrájené nadrobno, zalijeme vínem, po chvilce přidáme vývar, smetanu a strouhaný sýr. Kuře vrátíme zpět do základu a necháme provařit asi 20-25 minut. Poté podle potřeby dochutíme.

03.Očištěné žampiony orestujeme na másle, později přidáme nudličky šunky a ke konci i vetší kusy bílé části lahůdkové cibulky. Jako přílohu servírujeme dle návodu uvařené těstoviny fusilli a vše ozdobíme pokrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo