Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Komu se stýská po dovolené v Itálii, může si ji připomenout díky tomuto jednoduchému, ale zato výbornému receptu. Šéfkuchař Roman Paulus se tentokrát nechal inspirovat chutěmi Apeninského poloostrova a přichystal kuře v parmezánové omáčce. Do tohoto sýrového jídla se nejvíce hodí kuřecí prsa a stehna, ale pochutnáte si i s krůtím nebo králičím masem. Stejně tak můžete parmezán vyzkoušet vyměnit za čedar nebo nějaký z modrých sýrů. Pokud navíc houbaříte, zkuste k restovaným žampiónům s parmskou šunkou přihodit i pár lesních hub. Nakonec nezapomeňte ani na přílohu. Nejvíce vám bude tento italský recept chutnat s čerstvými těstovinami.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 752 kJ / 1 135 kcal
Bílkoviny
80,50 g
Tuky
52,50 g
Vláknina
4,50 g
Sůl
4,20 g
Sacharidy
79,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso nakrájíme na kousky, které osolíme, opepříme a v pánvičce s rozpáleným olivovým olejem zprudka opečeme do zlatova.
02.Kuře vyndáme a na výpeku orestujeme česnek a cibuli nakrájené nadrobno, zalijeme vínem, po chvilce přidáme vývar, smetanu a strouhaný sýr. Kuře vrátíme zpět do základu a necháme provařit asi 20-25 minut. Poté podle potřeby dochutíme.
03.Očištěné žampiony orestujeme na másle, později přidáme nudličky šunky a ke konci i vetší kusy bílé části lahůdkové cibulky. Jako přílohu servírujeme dle návodu uvařené těstoviny fusilli a vše ozdobíme pokrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT