Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si kuře pečené s bramborami, paprikou a česnekem podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 286 kJ / 546 kcal
Bílkoviny
43,50 g
Tuky
30,20 g
Vláknina
3,80 g
Sůl
1,00 g
Sacharidy
23,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Stroužky česneku prolisujeme do misky, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, sůl, pepř, větší množství olivového oleje a nasekané lístky šalvěje a důkladně promícháme.
02.Tip: Místo šalvěje můžeme použít rozmarýn nebo tymián.
03.Z omytého a osušeného kuřete odstraníme hřbetní kost a rozdělíme na menší kousky. Osolíme, opepříme a potřeme ze všech stran marinádou. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 – 20 minut.
04.Mezitím připravíme zeleninu. Neoloupané brambory nakrájíme na měsíčky a papriky na větší kousky. Zeleninu přendáme do mísy, přidáme olivy, olivový olej, osolíme a opepříme.
05.Po 20 minutách rozprostřeme zeleninu na plech k předpečenému kuřeti. Podlijeme vínem, přidáme plátky másla a pečeme dále při stejné teplotě doměkka.
06.Na talíř naservírujeme pečenou zeleninu, kousek kuřete a posypeme nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT