Kuře plněné mandlovou nádivkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Nádivka nemusí být jen velikonoční. Připravte si kure s mandlovou nádivkou.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × celé kuře Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × cibule
  • 3 × stroužky česneku
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 50 g másla Pilos
  • 1 × hrst mandlových blanšírovaných lupínků Belbake
  • 1 × suchá střední bageta nebo jiné bílé pečivo
  • 3 × vejce „M“
  • 1 × hrst čerstvých bylinek (rozmarýn, bazalka, tymián)
  • 1 × nektarinka
  • 200 ml bílého suchého vína Soave
  • 200 ml vody
  • 1 × svazek mrkve
  • 1 × svazek kořenové petržele
  • 1 × hrst mladého špenátu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 811 kJ / 911 kcal

Bílkoviny

74,10 g

Tuky

51,20 g

Vláknina

7,40 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

44,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a restujeme v rozehřáté pánvi s olejem. Ochutíme solí a pepřem. Těsně před dokončením přidáme máslo a necháme vychladnout.

02.V druhé pánvi na sucho krátce opečeme mandle a necháme vychladnout.

03.Starší bagetu nakrájíme na menší kousky.

04.Tip: Pokud máme pouze čerstvé pečivo, krátce ho opečeme na sucho v pánvi.

05.V misce ručně vyšleháme vajíčka. Z rozmarýnu odstraníme dřevnatý stonek a spolu s ostatními bylinkami nasekáme nadrobno. K vajíčkům postupně přidáme bylinky, bagetu, mandle, cibulový základ a na kostky nakrájenou nektarinku.

06.Umyté a osušené kuře naplníme připravenou nádivkou a stehna svážeme provázkem. Kuře přendáme na pekáč, podlijeme vínem a vodou, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 90 minut. Kuře během pečení poléváme výpekem. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na větší hranolky, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Přibližně v polovině pečení ji přidáme do pekáče. 

Servírování:

07.Kuře podáváme přelité výpekem s pečenou kořenovou zeleninou a mladým špenátem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo