Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Nádivka nemusí být jen velikonoční. Připravte si kure s mandlovou nádivkou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 811 kJ / 911 kcal
Bílkoviny
74,10 g
Tuky
51,20 g
Vláknina
7,40 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
44,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a restujeme v rozehřáté pánvi s olejem. Ochutíme solí a pepřem. Těsně před dokončením přidáme máslo a necháme vychladnout.
02.V druhé pánvi na sucho krátce opečeme mandle a necháme vychladnout.
03.Starší bagetu nakrájíme na menší kousky.
04.Tip: Pokud máme pouze čerstvé pečivo, krátce ho opečeme na sucho v pánvi.
05.V misce ručně vyšleháme vajíčka. Z rozmarýnu odstraníme dřevnatý stonek a spolu s ostatními bylinkami nasekáme nadrobno. K vajíčkům postupně přidáme bylinky, bagetu, mandle, cibulový základ a na kostky nakrájenou nektarinku.
06.Umyté a osušené kuře naplníme připravenou nádivkou a stehna svážeme provázkem. Kuře přendáme na pekáč, podlijeme vínem a vodou, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 90 minut. Kuře během pečení poléváme výpekem. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na větší hranolky, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Přibližně v polovině pečení ji přidáme do pekáče.
07.Kuře podáváme přelité výpekem s pečenou kořenovou zeleninou a mladým špenátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT