Kuře na cibuli s rozpečenou sýrovou bagetou

play Přehrát video recept
Kuře na cibuli s rozpečenou sýrovou bagetou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Dokážete si představit hutné a syté jídlo inspirované francouzskou cibulačkou? Šéfkuchař Roman Paulus přesně takové připravil. V jeho receptu se dozvíte, jak nejlépe připravit kuřecí prsa na pečení v troubě, a hlavně to, jak uvařit výborné cibulové ragú ve francouzském stylu. Zatímco cibulové omáčce dodá chuť hlavně brandy a červené víno, opečené bagetky, které se podávají jako příloha, skvěle dochutí švýcarský sýr le Gruyére. Ten, pokud chcete, můžete nahradit jiným výrazným sýrem. K francouzské kuchyni se třeba skvěle hodí i italská gorgonzola.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g kuřecích prsních řízků XXL Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × lžíce čerstvého tymiánu
  • 2 × lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 2 × lžíce bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 3 × lžíce másla Pilos
  • 1 × lžíce rostlinného oleje Vita D'or
  • 1 kg cibule
  • 5 × bobkových listů Kania
  • 8 × plátků francouzské bagety
  • 200 g sýru Gruyére Milbona Select
  • 1 × lžíce krupicového cukru Belbake
  • 100 ml brandy 
  • 100 ml červeného vína Bordeaux
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • sekaná listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 363 kJ / 1 043 kcal

Bílkoviny

85,40 g

Tuky

43,80 g

Vláknina

5,90 g

Sůl

3,40 g

Sacharidy

55,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Kuřecí prsa osolíme, opepříme, ochutíme sekanými čerstvými bylinkami a zprudka opečeme v pánvi s olivovým olejem. Když maso otočíme, přidáme lžíci másla.

02. Přendáme do zapékací misky, přelijeme výpekem a dopečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

03.Cibule oloupeme a nakrájíme na nudličky. V hrnci rozpálíme rostlinný olej se lžící másla a osolenou cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme celé bobkové listy, cukr a necháme zkaramelizovat. Připravíme si brandy a zapálíme špejli. Hned, jakmile vlijeme brandy do hrnce, zapálíme ji špejlí a flambujeme. Poté zalijeme vínem a po chvilce vývarem. Vaříme 5-10 minut, aby konzistence připomínala dušené zelí.

04.Bagety nakrájíme na servírovací velikost, zasypeme nastrouhaným sýrem a v rozpálené troubě necháme zapéct dozlatova.

05.Servírujeme kuřecí prso podávané na cibulové omáčce, přelité výpekem a posypané sekanou listovou petrželí. Přiložíme rozpečené bagety se sýrem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo