Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Dokážete si představit hutné a syté jídlo inspirované francouzskou cibulačkou? Šéfkuchař Roman Paulus přesně takové připravil. V jeho receptu se dozvíte, jak nejlépe připravit kuřecí prsa na pečení v troubě, a hlavně to, jak uvařit výborné cibulové ragú ve francouzském stylu. Zatímco cibulové omáčce dodá chuť hlavně brandy a červené víno, opečené bagetky, které se podávají jako příloha, skvěle dochutí švýcarský sýr le Gruyére. Ten, pokud chcete, můžete nahradit jiným výrazným sýrem. K francouzské kuchyni se třeba skvěle hodí i italská gorgonzola.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 363 kJ / 1 043 kcal
Bílkoviny
85,40 g
Tuky
43,80 g
Vláknina
5,90 g
Sůl
3,40 g
Sacharidy
55,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuřecí prsa osolíme, opepříme, ochutíme sekanými čerstvými bylinkami a zprudka opečeme v pánvi s olivovým olejem. Když maso otočíme, přidáme lžíci másla.
02. Přendáme do zapékací misky, přelijeme výpekem a dopečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
03.Cibule oloupeme a nakrájíme na nudličky. V hrnci rozpálíme rostlinný olej se lžící másla a osolenou cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme celé bobkové listy, cukr a necháme zkaramelizovat. Připravíme si brandy a zapálíme špejli. Hned, jakmile vlijeme brandy do hrnce, zapálíme ji špejlí a flambujeme. Poté zalijeme vínem a po chvilce vývarem. Vaříme 5-10 minut, aby konzistence připomínala dušené zelí.
04.Bagety nakrájíme na servírovací velikost, zasypeme nastrouhaným sýrem a v rozpálené troubě necháme zapéct dozlatova.
05.Servírujeme kuřecí prso podávané na cibulové omáčce, přelité výpekem a posypané sekanou listovou petrželí. Přiložíme rozpečené bagety se sýrem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT