Kukuřice – to není jen vařený klas, ale také cukrová kukuřice, polenta nebo také popcorn. Navíc existuje spousta druhů. Mrkněte na video s Romanem Paulusem.
Kukuřice – to není jen vařený klas, ale také cukrová kukuřice, polenta nebo také popcorn. Navíc existuje spousta druhů. Mrkněte na video s Romanem Paulusem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Podle kvality zrna můžeme kukuřici rozdělit na 5 základních typů:
Tento druh kukuřice se u nás běžně prodává a seženete ji buď čerstvou, mraženou nebo konzervovanou. Její semena obsahují hodně cukru, vitamínu B i vlákniny.
Tato kukuřice má měkká a moučná zrna, která se snadno melou na mouku. Používá se hlavně na výrobu mouky na bezlepkové těstoviny a pečivo, polenty a kukuřičných tortil.
Kukuřičné klasy vložíme do vroucí vody a vaříme asi 8 minut doměkka, ke konci vaření trochu osolíme. Vyjmeme z vody a opálíme flambovací pistolí nebo ogrilujeme. Ještě teplé potřeme máslem a osolíme.